Velká oprava dálničního přivaděče v Jihlavě finišuje, už má nový povrch

Oprava dálničního přivaděče na silnici I/38 u Jihlavy. Foto: ŘSDOprava dálničního přivaděče na silnici I/38 u Jihlavy. Foto: ŘSD

Hotovo má být do konce října.

Dvě stavební sezóny trvající oprava 5,6 kilometru dlouhého dálničního přivaděče v Jihlavě na D1 se chýlí ke svému závěru. Stavbaři ze společnosti Strabag již dokončili v celé délce úseku silnice I/38 mezi Jihlavou a D1 výměnu asfaltového povrchu. Další práce budou probíhat do konce října.

„Kromě výměny asfaltového povrchu jsme zrenovovali systém odvodnění, zabezpečili jsme okolní svahy proti odpadávajícím kamenům a zeminy na vozovku a vyměnili krajní ocelová svodidla,“ uvedl Jiří Veselý z týmu komunikace ŘSD.

Práce na opravě čtyřproudé komunikace začaly loni na jaře. „V tuto chvíli zbývá dokončit na celé rekonstruované trase výměnu středových svodidel. V první řadě odstraníme ta stará, již nevyhovující, upravíme terén pod nimi a dálniční přivaděč osadíme na více než pěti kilometrech novými středovými svodidly. Zároveň dokončíme přejezdy středního dělícího pásu,“ dodal Veselý.

V následujících dnech dojde k přestavení přechodného dopravního značení. Provoz bude místem stavby i nadále veden v režimu 1+1. To znamená, že na Znojmo i na Havlíčkův Brod se bude jezdit jedním pruhem v každém směru. Také snížená rychlost na 60 km/h zůstane zachována.

Postupně naopak dojde ke znovuotevření sjezdů a nájezdů na přivaděč v Jihlavě. Práce podle ŘSD postupují podle harmonogramu, hotovo má být na konci října. Strabag přivaděč modernizuje za 337,7 milionu korun.

Oprava dálničního přivaděče na silnici I/38 u Jihlavy. Foto: ŘSDOprava dálničního přivaděče na silnici I/38 u Jihlavy. Foto: ŘSDOprava dálničního přivaděče na silnici I/38 u Jihlavy. Foto: ŘSDOprava dálničního přivaděče na silnici I/38 u Jihlavy. Foto: ŘSDSilnice I/38 u Jihlavy. Foto: ŘSDOprava silnice I/38 k dálnici D1 u Jihlavy. Foto: StrabagOprava silnice I/38 k dálnici D1 u Jihlavy. Foto: StrabagOprava silnice I/38 k dálnici D1 u Jihlavy. Foto: StrabagOprava silnice I/38 k dálnici D1 u Jihlavy. Foto: Strabag
Tagy I/38 Jihlava Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Strabag
3 komentáře