Ve Znojmě otevřeli po třech letech část obchvatu, 725 metrů chybí

Stavba obchvatu Znojma. Foto: ŘSDStavba obchvatu Znojma. Foto: ŘSD

Řidičům začala od víkendu sloužit první část obchvatu Znojma na silnici I/38. Ta zatím příliš nesníží objem tranzitní dopravy přes

Řidičům začala od víkendu sloužit první část obchvatu Znojma na silnici I/38. Ta zatím příliš nesníží objem tranzitní dopravy přes město, protože chybí jeho pokračování. Další tři úseky se začnou stavět nejdříve za dva roky.

Mám radost, že poprvé v historii znojemského obchvatu je některá z jeho částí zprovozněna v předtermínu. Konkrétně o 17 dní dříve,” komentoval otevření nové silnice starosta Znojma Jan Grois.

Zprovoznění 3,5 kilometrů dlouhé části znojemského obchvatu je důležité pro dokončení celé severní smyčky, která povede k výraznému odlehčení dopravní zátěže a k odklonu dopravy z historického jádra Znojma. Úsek od kasárenské po únanovskou křižovatku zahrnuje celkem 48 stavebních objektů, 5 mostů v průměrné délce 55 metrů a 3 mimoúrovňové křižovatky.

Mapa severního obchvatu Znojma. Foto: ŘSD

Mapa severního obchvatu Znojma. Foto: ŘSD

K dokončení celé severní smyčky nyní zbývá postavit posledních 752 metrů silnice. Ředitelství silnic a dálnic nyní čeká na vyřízení všech potřebných povolení k pokračování stavby. ŘSD se za pomoci znojemské radnice podařilo dosáhnout dohody se spolkem Obchvat, která stávající trasu blokovalo.

„Výsledkem našich jednání je společný návrh memoranda ohledně vzájemného postupu při dokončení severní smyčky obchvatu. Memorandum je na stole a mám za to, že obě strany mají snahu dovést jednání do úspěšného konce,” říká Grois.  Teprve po dokončení celé části severního obchvatu budou auta ve směru z Jihlavy na Brno jezdit zcela mimo centrum města, auta z Jihlavy na Rakousko se vrátí z obchvatu na stávající hlavní silnici až jižně od historického centra.

 

Tagy I/38 obchvat Znojma Ředitelství silnic a dálnic Znojmo
11 komentářů