Ve Vysokém Mýtě startuje půlroční omezení na rušném tahu z Čech na Moravu

Hradecká ulice ve Vysokém Mýtě. Foto: Městský úřad Vysoké MýtoHradecká ulice ve Vysokém Mýtě. Foto: Městský úřad Vysoké Mýto

Řidiče na silnici I/35 čeká od dnešního dne velké omezení kvůli rekonstrukci mostu na silnici I/35 ve Vysokém Mýtě. Oprava

Řidiče na silnici I/35 čeká od dnešního dne velké omezení kvůli rekonstrukci mostu na silnici I/35 ve Vysokém Mýtě. Oprava mostu, který překlenuje závod Iveco, potrvá až do konce října a přinese velké dopravní omezení na vytížené silnici, kterou podle sčítání dopravy v roce 2016 projede 20 tisíc aut denně.

Půjde o opravu mostu, kterého si řada řidičů ani nevšimne: ve směru od Hradce Králové je hned u příjezdu před supermarketem Lidl. Pod ním vede silnice, která spojuje části areálu závodu výrobce autobusů. Jde o jediné místo, kterým může firma jezdit mezi svým horním a dolním závodem. Most je ve špatném stavu a potřebuje opravu.

Podle informací na stránkách vysokomýtské radnice povede objížďka ve směru od Hradce Králové ulicemi Průmyslová a Vraclavská, řidiči se na silnici I/35 vrátí u nemocnice. Na křižovatce ulic Vraclavská a Průmyslová bude změněna přednost v jízdě. Vozidla přijíždějící od Vraclavi budou po dobu objížďky dávat přednost v jízdě vozidlům jedoucím z Průmyslové ulice. Změna přednosti v jízdě bude také platit na křižovatce ulice Průmyslová s komunikací vedoucí od Zámrsku. Přednost budou mít vozidla jedoucí po Průmyslové ulici. V opačném směru řidiči projedou přes most staveništěm. Kompletní mapky a informace o omezení jsou na stránkách Vysokého Mýta.

Most bude opravovat za 27 milionů korun společnost Chládek a Tintěra Pardubice. Ve směru do Hradce Králové povede provoz staveništěm a podle postupu prací bude průběžně odkláněn na pravou a levou polovinu vozovky.

Město chystá ve Vraclavské ulici přechod u nemocnice. „V úseku od nádraží k nemocnici je Vraclavská ulice velmi frekventovaná. Je tam vrátnice a parkoviště společnosti Iveco i příchod do nemocnice, proto jsme požádali o zřízení provizorního přechodu pro chodce, aby byli při přecházení chráněni,“ řekl starosta František Jiraský. Z ulice Vraclavská do Jiráskovy ulice bude omezen vjezd vozidlům o celkové hmotnosti nad 3,5 tuny. „Objížďka ovlivní na sedm měsíců vnitroměstskou dopravu v ulicích Průmyslová a Vraclavská, potenciálně ještě v Jiráskově ulici, kudy si řidiči hledají cestu, aby se vyhnuli případným zácpám. Proto jsme si do této ulice vymínili zákaz vjezdu vozidel nad 3 a půl tuny. Jsme rozhodnuti nasadit tam ve zvýšené míře městskou policii a požádat i o spolupráci státní policii, aby dohlédly na jeho dodržování,“ dodal starosta František Jiraský.

Ředitelství silnic a dálnic chystá navíc další opravy a omezení na silnici I/35 jen kousek dál. V dubnu bude pokračovat loni zahájená oprava silnice z Vysokého Mýta do Hrušové, v květnu pak další úsek Hrušová – Řídký.

Tagy I/35 Vysoké Mýto
1 komentář