V Třinci se po více než půlroce oprav otevírá důležitý nadjezd

Oprava nadjezdu v Třinci. Foto: trinecko.czOprava nadjezdu v Třinci. Foto: trinecko.cz

Nadjezdu hrozilo uzavření.

Na jednu z nejdůležitějších dopravních staveb v Třinci se od čtvrtka znovu vrátí provoz. Nadjezd v Závodní ulici se otevře po více než půlroční opravě za 90 milionů korun. Obyvatelům města a ostatním tak skončí více než půlroční objížďky na cestě do práce, zdravotnického zařízení, do školy či domů do městských částí Podlesí, Nebory, Konská nebo Kanada.

Nadjezd z roku 1971 je klíčový jak pro zaměstnance hutě, tak pro širokou veřejnost a obyvatele. „V memorandu o spolupráci se statutární město Třinec a huť před rokem dohodly na společném postupu nutné zásadní rekonstrukce nadjezdu. Firma zpracovala projektovou dokumentaci, my jsme zabojovali o dotaci ve výši bezmála 70 milionů korun a stavbu realizovali. Železárny se postaraly o dofinancování. Celkové náklady na rekonstrukci se vyšplhaly na více než 90 milionů korun. Pokud by se nadjezd neopravil, musel by být do roku uzavřen,“ uvedla k ukončení rekonstrukce primátorka města Věra Palkovská.

Zakázku získala společnost Metrostav Infrastructure. „Věřím, že zprovoznění naší stavby ulehčí výrazně život obyvatelům Třince i zaměstnancům Třineckých železáren,“ uvedl ředitel a předseda představenstva společnosti Metrostav Infrastructure Zdeněk Ludvík.

Tagy Metrostav Infrastructure Třinec
Žádné komentáře