Obrazem: V Sokolově vyjely v MHD nové autobusy, Ligneta zůstala u MAN

MAN Lion´s City 12 pro sokolovskou MHD. Foto: Město SokolovMAN Lion´s City 12 pro sokolovskou MHD. Foto: Město Sokolov

K výměně autobusů dochází už po pěti letech.

Společnost Ligneta autobusy proměnila během posledních dvou měsíců kompletně vozový park pro městskou hromadnou dopravu v Sokolově a okolí. Nově cestudjící vozí autobusy MAN Lion’s City 12. „Jedenáct nových autobusů nabízí zvýšení komfortu a efektivity přepravy,“ uvedlo město na svých stránkách.

Dopravce mění autobusy pro MHD po pěti letech. Kromě Sokolova zajišťuje ještě dopravu v obcích Březová, Lomnice, Citice, Těšovice, Svatava a Dolní Rychnov. Podle smlouvy zajišťuje provoz na Sokolovsku do roku 2028.

Nové autobusy mají kapacitu 97 cestujících, z toho 34 sedících. „Bez problémů převezou všechny cestující, včetně osob s omezenou mobilitou nebo rodičů s kočárky, k čemuž přispívá nízkopodlažní konstrukce a vyklápěcí rampa u druhých dveří,“ popsalo město.

Autobus je klimatizovaný s možností odděleného nastavení teploty pro prostor cestujících a kabinu řidiče. Sedadla mají textilní potah. Autobusy jsou vybaveny systémem kamer a výstražných signálů, které pomáhají předcházet případným nehodám při nástupu a výstupu z autobusu. Vozidla mají devítilitrový motor D15 Euro 6e s výkonem 243 kW/330 k.

Nové MAN Lion´s City 12 dopravce Ligneta autobusy. Foto: LignetaNové MAN Lion´s City 12 dopravce Ligneta autobusy. Foto: LignetaNové MAN Lion´s City 12 dopravce Ligneta autobusy. Foto: LignetaNové MAN Lion´s City 12 dopravce Ligneta autobusy. Foto: LignetaNové MAN Lion´s City 12 dopravce Ligneta autobusy. Foto: LignetaNové MAN Lion´s City 12 dopravce Ligneta autobusy. Foto: LignetaNové MAN Lion´s City 12 dopravce Ligneta autobusy. Foto: LignetaNové MAN Lion´s City 12 dopravce Ligneta autobusy. Foto: LignetaMAN Lion´s City 12 pro sokolovskou MHD. Foto: Město Sokolov
Tagy Ligneta autobusy MAN Lion’s City 12 Sokolov
10 komentářů