V Semilech začne odkládaná výměna mostu přes Jizeru, zakázku získala Eurovia

Most v Semilech v Tyršově ulici. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czMost v Semilech v Tyršově ulici. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Výměna mostu by měla být hotová během jedné stavební sezóny.

Liberecký kraj vybral na druhý pokus zhotovitele mostu přes Jizeru v Semilech na silnici II/289. Zakázku za 66,4 milionu korun získala společnost Eurovia CS, vyplývá z písemné zprávy zadavatele. S vítězem soutěže již kraj podepsal smlouvu.

První soutěž musel kraj zrušit, protože všechny nabídky překročily maximální přípustnou cenu. Kraj poté limit zvýšil o třetinu na 98,4 milionu korun. V původní zrušené soutěži byla maximální cena 61,3 milionu korun bez DPH.

Půjde o společnou investici kraje a Semil. Most v Tyršově ulici je ve špatném stavu a bude postaven nový. Pěší se přes Jizeru v centru Semil dostanou po provizorní lávce, auta objízdnou trasou po novém mostě v Jatecké ulici.

Projekt přinese kromě vybudování zcela nového mostu také rozšíření chodníků, a to až na čtyři metry. Navíc budou od vozovky oddělené zábradlím.

Přes most vedou krajské silnice II/289 a II/292. Investorem demolice a výstavby nového mostu bude Liberecký kraj. Semily zaplatí výstavbu chodníků, osvětlení a schodišť tak, aby mohli chodci po mostě přecházet co nejbezpečněji.

Během opravy povede objížďka přes most v Jatecké ulici. Ten je nový, loni nahradil 28 let staré mostní provizorium. Na opravu přispěl městu pěti miliony korun Liberecký kraj i proto, že bude sloužit po dobu rekonstrukce hlavního mostu jako objízdná trasa.

Most v Semilech v Tyršově ulici. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czMost v Semilech v Tyršově ulici. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz
Tagy Eurovia CS II/292 Liberecký kraj Semily
8 komentářů