V Sázavě otevřeli nový most přes řeku, nahradil starý ze 70. let

Nový most přes Sázavu na silnici II/110 v Sázavě. Foto: KSÚSNový most přes Sázavu na silnici II/110 v Sázavě. Foto: KSÚS

Středočeští silničáři letos zahájili či dokončili opravy mostů za téměř dvě miliardy korun.

Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje dnes zprovoznila nový most na silnici II/110 v Sázavě přes stejnojmennou řeku. Stavba za 88 milionů korun bez DPH začala loni na jaře.

Nový most nahradil původní ze 70. let, který byl ve špatním stavu. Během opravy byl postaven provizorní most, nyní se veškerá doprava přesune na nový most. „Má shodné délkové a šířkové parametry, jako měl most původní,“ uvedla mluvčí silničářů Petra Kučerová.

Stavbu prováděla společnost T.A.Q ve sdružení s firmou Starmosty. Cena dosáhla 88 milionů korun bez DPH. „Stavba ještě není úplně hotová, budou probíhat dokončovací práce a demontáž provizorního mostu. Řidičům je již nový most plně k dispozici,“ dodala Kučerová.

Středočeská správa a údržba silnic letos zahájila či dokončila stavby a opravy více než 70 mostů za téměř dvě miliardy korun. Jde například o most přes Jizeru mezi Klášterem a Mnichovým Hradištěm, most přes železnici ve Strančicích, dva mosty v Příbrami či most přes dálnici D10 v Zápech. „V příštím roce samozřejmě plánujeme další stavby a opravy mostů jako například obloukový most ve Štěchovicích či mosty ve Zbečně, Předměřicích nad Jizerou, Sedlčanech nebo Kolomutech,“ dodala Kučerová.

Tagy II/110 Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje Sázava T.A.Q.
12 komentářů