V Rusku spadlo letadlo Suchoj Superjet 100, zemřeli tři členové posádky

CityJet a jeho Suchoj SuperJet100. Foto: CityJetCityJet a jeho Suchoj SuperJet100. Foto: CityJet

Příčiny havárie zatím nejsou jasné, důvod je s největší pravděpodobností technický.

V ruské Moskevské oblasti se dnes zřítil dopravní letoun Suchoj Superjet 100. Na jeho palubě byli tři členové posádky, kteří podle předběžných informací zahynuli. S odvoláním na ruské úřady to uvedla státní agentura TASS. Podle jejích informací v letadle nebyli pasažéři, stroj se zřítil do zalesněné oblasti při zkušebním letu po plánované opravě.

„Podle předběžných informací dnes letadlo Suchoj Superjet 100 letělo po opravě z továrny a mířilo na (moskevské) letiště Vnukovo,“ uvedlo tiskové oddělení regionální kanceláře vyšetřovacího výboru. Letoun se však podle něho zřítil u obce Apraksino, která leží nedaleko města Kolomna v Moskevské oblasti.

Stroj podle informací agentury TASS letěl asi hodinu, než se zřítil do zalesněné oblasti a začal hořet. „Na palubě byli tři lidé (členové posádky), podle předběžných informací zemřeli,“ uvedlo ministerstvo pro mimořádné situace. Podle některých dalších zdrojů tvořila posádku trojice pilotů. Na zemi zřejmě žádné oběti nejsou.

Příčiny havárie zatím nejsou jasné. Na vině by podle ruských úřadů mohla být porucha jednoho z motorů. „Důvod je s největší pravděpodobností technický,“ cituje TASS operační služby.

Havarovaný letoun patří společnosti Gazpromavia, která je součástí plynárenského gigantu Gazprom, nad nímž má kontrolu stát. Suchoj Superjet 100 je ruský dvoumotorový proudový dopravní letoun, který obvykle pojme necelou stovku cestujících.

Tagy nehody Rusko Suchoj Suchoj SuperJet 100
56 komentářů