V Přerově začíná čtyřdenní omezení na hlavním průtahu kvůli stavbě rondelu

Stavba okružní křižovatky v Přerově. Foto: Přerov.euStavba okružní křižovatky v Přerově. Foto: Přerov.eu

Řidiče čekají v Přerově i další omezení.

Řidiči a cestující projíždějící Přerovem po silnici I/55 čeká od zítřka čtyřdenní omezení v podobě zavedení kyvadlového provozu v Dluhonské ulici. Důvodem je budování nové okružní křižovatky s ulicemi Polní a Tržní. V průběhu čtyř dnů tu bude veden kyvadlový provoz, projíždět se bude tedy pouze jedním pruhem. O víkendu mají dopravu na této frekventované komunikaci řídit semafory.

Město to oznámilo v tiskové zprávě. „Pro další postup stavby je nutné rozšířit práce více do vozovky, a tím dojde k zabrání jednoho jízdního pruhu. Proto, aby mohl být zachován provoz v režimu 1+1, bude muset být využita část chodníku, kde vznikne provizorní jízdní pruh,“ vysvětlil radní pro dopravu Tomáš Navrátil. Po skončení tohoto omezení, tedy od 8. června, se opět doprava navrátí do stávajícího režimu.

Rondel je součástí průtahu Přerova. Podle města původně hrozilo, že objízdná trasa kvůli stavbě povede přes centrum města. „To by způsobilo dopravní kolaps a tomu jsme chtěli zabránit. Podařilo se nám přesvědčit investora, že je toto krátkodobé omezení lepší řešení nežli pustit vozidla do centra na dlouhých pět měsíců,“ dodal Navrátil.

Stavba začala v dubnu, investorem stavby za 30 miliónů korun je Ředitelství silnic a dálnic. Přerov financuje přilehlé chodníky a cyklostezku. Nový rondel má po dokončení místo zpřehlednit jak pro řidiče, kteří se při odbočování dostávají do nepřehledné situace, tak i pro cyklisty a chodce.

V Přerově je omezen provoz také v souvislosti se stavbou průtahu, stavební práce se rozšířily z prostoru kolem autobusového nádraží do křižovatky ulic Velké Novosady, Kojetínská a Komenského, kde vzniká nové rameno křižovatky do areálu bývalé Juty. Práce potrvají tři měsíce a přinášejí dopravní omezení.

Tagy I/55 Přerov
Žádné komentáře