V Přerově se začne stavět další část průtahu na I/55, povede přes areál Juty

Stavba estakády přes koridor na I/55, Přerov-Předmostí. Pramen: ŘSDStavba estakády přes koridor na I/55, Přerov-Předmostí. Pramen: ŘSD

Město bez obchvatu se dočká další části nového průtahu po silnici I/55.

V Přerově bude v úterý slavnostně zahájena stavba další části průtahu městem na silnici I/55. Oznámilo to Ředitelství silnic a dálnic. Téměř kilometrovou zkratku přes tovární areál firmy Juta zbuduje Eurovia, která v tendru zvítězila s cenou 189 milionů. Hotovo má být za dva roky.

Přerov patří k největším městům, kterým chybí obchvat. Tím má být po dostavbě dálnice D1, která v tomto úseku bude totožná s D55. Jenže její dostavba má léta zpoždění. „Zkapacitněný průtah Přerovem je nezbytně nutný pro převedení městské a regionální dopravy, a do dokončení dálnice D1 i tranzitní dopravy po silnici I/55 ve směru sever–jih,“ píše ŘSD v letáku ke stavbě.

I/55, plánovaný průtah Přerovem. Pramen: ŘSD

I/55, plánovaný průtah Přerovem. Pramen: ŘSD

Na začátku úseku povede nový průtah areálem Juty, v těsné blízkosti pivovaru Zubr, a bude pokračovat podél autobusového nádraží. Na konci se napojí na ulici Tovární. Zmizí přímé napojení Kramářovy ulice, která bude zaslepena. Na svém druhém konci se přes upravenou křižovatku bude napojovat na Nádražní ulici.

Podle ŘSD zůstane nový průtah na silnici I/55 po dokončení dálnice D1 „hlavní sběrnou komunikací města“. Tranzit by měl díky dálnici zmizet. Kvůli novostavbě muselo být zbouráno několik domů v Kramářově a Komenského ulici, i v továrním areálu.

Na stejném průtahu městem buduje ŘSD už téměř dva roky mostní estakádu přes železniční koridor s názvem MÚK s ČD – Předmostí. Hotovo má být za rok. Stavba má hlavně odstranit úzké hrdlo na průtahu městem, které představuje podjezd pod tratí.

Tagy eurovia I/55 Přerov ŘSD Top
62 komentářů