V pražské integrované dopravě je nový dopravce: busem ze skupiny ÖBB

Vozidlo ČSAD České Budějovice s označením busem. Pramen: JikordVozidlo ČSAD České Budějovice s označením busem. Pramen: Jikord

Do Pražské integrované dopravy se s příchodem dubna zapojil nový dopravce. Je jím společnost ČSAD Autobusy České Budějovice, která jezdí

Do Pražské integrované dopravy se s příchodem dubna zapojil nový dopravce. Je jím společnost ČSAD Autobusy České Budějovice, která jezdí pod obchodní značkou „busem“. Jihočeskou firmu vlastní rakouská společnost ÖBB-Postbus.

Busem bude celotýdenně vypomáhat se zajišťováním některých spojů linky 360 mezi Smíchovským nádražím a Sedlčany. „Jde o integraci dopravce, který už na dané trase jezdí (především dálkové linky z jižních Čech do Prahy) a pomůže nám tak posílit linku 360 bez nutnosti nárůstu dalších vozidel stávajícího dopravce,“ doplnil mluvčí organizátora ROPID Filip Drápal. Sedlčansko obsluhuje z Prahy především Arriva Střední Čechy.

Značka „busem“ je v Praze k vidění i na lince 194, jde ale o zápůjčku vozidel pro dopravce About me. Do pražské integrované dopravy je zapojeno 26 dopravců, „busem“ je dvacátým autobusovým dopravcem v systému.