V Praze začínají velké tramvajové výluky, nečekaná odstávka postihne i lanovku

Tramvaj u Nádraží Smíchov. Foto: Honza Groh / Wikimedia CommonsTramvaj u Nádraží Smíchov. Foto: Honza Groh / Wikimedia Commons

Prahu čeká od pondělí další velká vlna výluk zejména tramvají. Největší omezení čeká cestující v Praze 5. Začíná především velká

Prahu čeká od pondělí další velká vlna výluk zejména tramvají. Největší omezení čeká cestující v Praze 5.

Začíná především velká výluka mezi Smíchovským nádraží a Hlubočepy, kde tramvaje nepojedou až do 9. září. DPP zavrhl myšlenku náhradních autobusů na Barrandov, i kvůli omezení na silnici v úseku z Hlubočep na Barrandov zachová tramvajový provoz. Na barrandovské smyčce kvůli tomu vybudoval montážní jámu, aby mohl servisovat tramvaje, které se přes vyloučený úsek nedostanou do depa

DPP na místo posílá po první dva dny výluky na nejexponovanější místa informátory, upravil pevný informační systém ve stanicích metra.

Velká výluka začíná i na Andělu. Kvůli opravě trati nepojedou až do čtvrtka 25. července tramvaje mezi Andělem a Bertramkou. Linky č. 9, 10 a 16 budou ve směru z centra ukončeny v oblasti Anděla. Linky budou vedeny jednosměrným objezdem přes zastávky Anděl v Nádražní ulici, Na Knížecí v ulici Za Ženskými domovy a Anděl v Plzeňské ulici; dále pokračují po svých trasách směr centrum.

Cestující musí počítat zítra i s nenadálou odstávkou lanové dráhy na Petřín. „Důvodem zastavení provozu lanové dráhy na Petřín je nutnost provedení speciálního diagnostického vrtu. Touto diagnostikou chce DPP ověřit kvalitu podloží v oblasti opěrných zdí v horní části dráhy. Jedná se o to, abychom preventivně ověřili, zda není podloží dráhy narušeno spodními vodami,“ uvedl Pavel Kejha, vedoucí provozovny LD Petřín.

Celá akce bude zahájena v 7 hodin ráno, začne se dopravou vrtné soupravy a následným zakotvením na dráhu. Poté bude prováděna lokace a samotný vrt. Práce se nedají dělat v nočních hodinách, jelikož to neumožňuje technologický postup.

V době jednodenní odstávky se budou zaměstnanci věnovat i dalším udržovacím pracím, a to především na vozech lanové dráhy.

Změny tras tramvajových linek

Výluka Smíchovské nádraží – Hlubočepy
Linka č. 4 bude nadále zrušena (od 29. 6. již nejezdí).
Linky č. 5, 12, 20 a 94 budou ve směru z centra zkráceny do obratiště Smíchovské nádraží.
V nepřetržitém provozu bude zavedena tramvajová linka č. 32 v trase Hlubočepy – Sídliště Barrandov.

Změny v zastávkách tramvají
Zastávka Hlubočepy na hlavní trati (v obou směrech) slouží pouze pro nástup a výstup imobilních osob na vozících do / z nízkopodlažních spojů.
Zřizuje se zastávka Hlubočepy v obratišti tramvají.
V nepřetržitém provozu bude zavedena náhradní autobusová doprava X12 v trase Smíchovské nádraží – Lihovar – Hlubočepy.

Výluka Anděl – Bertramka

Změny tras tramvajových linek
Linky č. 9, 10 a 16 budou ve směru z centra ukončeny v oblasti Anděla. Linky budou vedeny jednosměrným objezdem přes zastávky Anděl v Nádražní ulici, Na Knížecí v ulici Za Ženskými domovy a Anděl v Plzeňské ulici; dále pokračují po svých trasách směr centrum.
Linka č. 15 bude vedena v trase Olšanské hřbitovy – Anděl – Laurová – Radlická (zastávka Anděl pro směr do centra bude v Nádražní ulici, pro směr Radlická v Plzeňské ulici).

Linky č. 98 a 99 budou ve směru z centra zkráceny do zastávky Anděl (výstupní zastávka v Plzeňské ulici, nástupní zastávka Na Knížecí v ulici Za Ženskými domovy, zastávka Anděl pro směr do centra v Nádražní ulici).
Linka č. 7 bude v úseku Zborovská – Křížová odkloněna přes zastávku Anděl v Plzeňské ulici.

V trase Bertramka – Kavalírka – Motol – Slánská – Sídliště Řepy bude v nepřetržitém provozu zavedena tramvajová linka č. 39.

Změny v zastávkách tramvají
Zřizuje se nástupní zastávka Bertramka v Plzeňské ulici, přibližně 20 metrů před křižovatkou s ulicí U Trojice.

V trase Na Knížecí – Anděl – Bertramka bude v nepřetržitém provozu zavedena náhradní autobusová doprava X9.

Změny v zastávkách autobusů
Pro linky č. 123, 167 a 191 se zřizují zastávky U Zvonu. Pro směr Klamovka v Plzeňské ulici, v zastávce pro náhradní autobusovou dopravu a pro směr Anděl v ulici Vrchlického, přibližně 55 metrů před křižovatkou s ulicí Donátovou, v zastávce pro náhradní autobusovou dopravu.

V souvislosti s touto výlukou bude z důvodu instalace a snesení kolejového přejezdu v pondělí 8. 7. 2019 a ve čtvrtek 25. 7. 2019, vždy cca od 0:30 hod. do cca 4:30 hod. obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku Anděl – Sídliště Řepy.

Změny tras tramvajových linek
Linky č. 98 a 99 budou ve směru z centra zkráceny do zastávky Anděl (výstupní zastávka v Plzeňské ulici, nástupní zastávka Na Knížecí v ulici Za Ženskými domovy, zastávka Anděl pro směr do centra v Nádražní ulici).

V trase Na Knížecí – Anděl – Vozovna Motol – Sídliště Řepy bude zavedena náhradní autobusová doprava X98.

Tagy Dopravní podnik hl. města Prahy dpp omezení provozu tramvají výluka Smíchovské nádraží - Hlubočepy
Žádné komentáře