V Praze začíná další velká tramvajová výluka, dvě omezení naopak končí

Tramvaj 15T na Libeňském mostě. Foto: Jan SůraTramvaj 15T na Libeňském mostě. Foto: Jan Sůra

Cestující v pražské městské hromadné dopravě musí od pondělí počítat s více než měsíc dlouhou uzavírkou tramvajové tratě v úseku

Cestující v pražské městské hromadné dopravě musí od pondělí počítat s více než měsíc dlouhou uzavírkou tramvajové tratě v úseku Pražská tržnice – Dělnická. Omezení skončí 25. října.

Během výluky dojde ke kompletní rekonstrukci tramvajové trati v jižní části ulici Komunardů, tedy v úseku mezi Dělnickou ulicí a Bubenským nábřežím. Původní trať z velkoplošných panelů bude nahrazena moderní konstrukcí trati na železobetonové desce s živičným povrchem. „Tato nová trať přinese zvýšení jízdního komfortu pro cestující a snížení hlukové zátěže okolí. Budou rozšířena preferenční opatření ve formě betonových tvarovek oddělujících trať od vozovky. Délka rekonstruovaného úseku je 427 metrů,“ uvedla mluvčí Dopravního podniku hl. města Prahy (DPP) Aneta Řehková.

Cestující naopak čeká návrat tramvají na dvě několik týdnů uzavřená místa. Od pondělního rána 23. 9. bude obnoven provoz před Bílou labutí, kde po 16 letech došlo k výměně kolejí mezi ulicemi Havlíčkovou a Těšnovem (včetně části křižovatky). Opět zde začnou jezdit linky 3, 8, 14, 24, 92 a 207. Provoz tramvají bude rovněž obnoven v zastávce Na Knížecí, kam opět v pravidelných trasách pojedou linky 7 a 21. Linka 21 se tak vrací do pravidelné trasy na Radlickou.

Změny tras tramvajových linek
Linky č. 1 a 25 budou ve směru od Vltavské zkráceny do zastávky Pražská tržnice.
Linka č. 6 bude ve směru od Kubánského náměstí ze zastávky Palmovka prodloužena přes zastávky Krejcárek, Ohrada a Chmelnice do obratiště Spojovací.
Linka č. 12 bude ve směru od Sídliště Barrandov ze zastávky Strossmayerovo náměstí vedena přes zastávky Veletržní palác, Nádraží Holešovice, Maniny, Palmovka, Balabenka, Nádraží Libeň a Hloubětín do obratiště Lehovec.
Linka č. 14 bude ve směru od Spořilova ze zastávky Vltavská (na předmostí Hlávkova mostu) odkloněna přes zastávky Strossmayerovo náměstí a Veletržní palác do obratiště Výstaviště Holešovice.
Spoje linky č. 17 standardně ukončené v obratišti Výstaviště Holešovice pokračují dále jako linka č. 34 směr Vysočanská.

V denním provozu bude zavedena tramvajová linka č. 34 v trase Vysočanská – Divadlo Gong – Balabenka – Palmovka – Maniny – Nádraží Holešovice – Výstaviště Holešovice, dále pokračuje jako linka č. 17 směr Sídliště Modřany.

Změny zastávek tramvají
Zřizuje se (pro oba směry) zastávka Vltavská na předmostí Hlávkova mostu.

V denním provozu bude zavedena náhradní autobusová doprava X25 v trase Maniny – Pražská tržnice – Maniny.
V pondělí 23. 9. 2019 přibližně od 0:00 hod. do 0:40 hod. budou z důvodu instalace kolejového přejezdu poslední spoje denních tramvajových linek č. 1, 12, 14 a 25 odkloněny a nahrazeny v dotčené oblasti linkou náhradní autobusové dopravy X1 v trase Maniny – Pražská tržnice – Vltavská – Strossmayerovo náměstí. Bližší informace budou k dispozici na dotčených zastávkách povrchové dopravy.

 

Tagy Dopravní podnik hl. města Prahy dpp výluka Pražská tržnice - Dělnická
Žádné komentáře