V Polabí končí dvě velká omezení, křižovatka u Kolína se otevře s týdenním zpoždění

Úprava křižovatky na silnici I/38 v Nové Vsi. Foto: ŘSDÚprava křižovatky na silnici I/38 v Nové Vsi. Foto: ŘSD

Středočeský kraj musel v Nymburce vyměnit dodavatele, křižovatka se otevírá o rok později, než byl původní plán.

Řidičům v Polabí skončí zítra a v sobotu dvě velká omezení. V Nové Vsi na Kolínsku na silnici I/38 dokončují přestavbu křižovatky, kvůli které je v místě kyvadlový provoz. V sobotu dojde ke zprovoznění nové okružní křižovatky v Nymburce u nemocnice. Její stavba komplikovala provoz ve městě přes rok.

Silnice v Nové Vsi bude průjezdná o týden později, než byl původní harmonogram. „Od dnešního dne jsme mohli dočasně uvolnit provoz bez nutnosti kyvadlově řízené dopravy a řidiči tak budou moci alespoň v omezeném časovém období projíždět stavbou bez omezení. V pátek předpokládáme, opět za kyvadlově řízené dopravy, dokončení vodorovného dopravního značení,“ řekl Martin Buček z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). V průběhu pátečního odpoledne dojde k trvalé demontáži dopravně inženýrského opatření a uvedení tohoto úsekudo provozu v režimu průjezdu stavbou „To znamená, že dokončovací práce budou probíhat i nadále, avšak již s minimálním vlivem na plynulost dopravy,“ dodal Buček.

ŘSD v Nové Vsi proměnilo křižovatku se silnicí III/32910, která zde prochází ulicí Velimskou. Dosavadní řešení bylo nevyhovující, zejména pro bezpečné odbočení vlevo do Kolína. Došlo k vložení přídatného pruhu pro odbočení vlevo mezi průjezdní jízdní pruhy. V rámci přestavby došlo rovněž k vložení přejezdného dělícího dopravního ostrůvku.

Týdenní zpoždění kvůli horšímu stavu vozovky

Zhotovitelem stavby je společnost M-Silnice. Ta původně slíbila otevření do 15. října. „Bohužel objektivně zjištěný stav komunikace, kdy zejména v rámci I. etapy bylo třeba provádět rozsáhle sanace konstrukčních vrstev vozovky až na její nestmelené podkladní vrstvy v hloubce 70 centimetrů, neumožnil uvedení do provozu ještě o nějaký den dříve. Rádi bychom také všem řidičům poděkovali za trpělivost a ohleduplnost,“ dodal Buček.

K dalšímu otevření dojde u krajské komunikace v Nymburce. V sobotu převezme Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje okružní křižovatku u nemocnice. Její výstavbu provázely velké potíže, otevírá se nakonec výrazně později oproti původnímu plánu. Stavba komplikovala provoz ve městě rok. Původní termín dokončení bylo září 2020. Kvůli vadám a zpoždění kraj ze stavby odvolal původního vítěze soutěže, společnost MaGe Construction. Novým zhotovitelem se stalo sdružení firem ČNES a BES. To nakonec stavbu předá o týden dříve proti novému harmonogramu.

Tagy I/38 I/38 Nová Ves Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje Nymburk Ředitelství silnic a dálnic Středočeský kraj
5 komentářů