V Plzni končí čtyřměsíční rekonstrukce mostu Milénia. Naváže na ni oprava Koterovské

Oprava mostu Milénia v Plzni. Foto: M. Precuch / Plzen.euOprava mostu Milénia v Plzni. Foto: M. Precuch / Plzen.eu

Po mostě denně projede 26 tisíc aut, oprava končí přesně v termínu.

Největší letošní dopravní omezení v Plzni v pátek skončí. Po čtyřech měsících se plně otevře řidičům a cestujícím most Milénia. K otevření dojde přesně podle harmonogramu ve smlouvě.

„Akce za téměř 40 milionů korun, jež zavřela most nejprve na Slovany a poté na Bory, proběhla bez komplikací, dodržen byl rozsah prací i termíny,“ uvedl plzeňský magistrát v tiskové zprávě. Zakázku získal Metrostav TBR. Po mostě denně jezdí 26 tisíc aut.

Jednalo se o nezbytnou opravu, která u řady Plzeňanů vznášela oprávněné obavy z možného dopravního kolapsu v centru města. Jsem rád, že nám zafungovaly dopravní modely a stavba nakonec neměla zásadní vliv na provoz městské hromadné dopravy. Osobně děkuji všem řidičům za trpělivost a pochopení. My dál budeme pokračovat v maximální koordinaci uzavírek, což dokazují i stavební práce na Koterovské, které bezprostředně navazují právě na práce na mostu Milénia,“ řekl primátor Plzně Roman Zarzycký.

K opravě došlo 22 let po otevření. „Most je nyní ve skvělé kondici, pro další roky a nejbližší desítky let tak bude zapotřebí pouze běžná údržba,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar. Zároveň s opravou mostu proběhla i výměna světelné signalizace na křižovatce Doudlevecká x U Trati. Stejnou křižovatku čeká ještě výměna asfaltu, a to konkrétně o víkendu 14. až 15. října, kdy ale zůstane křižovatka průjezdná a řidiče čekají jen menší omezení.

V sobotu začnou větší omezení na Koterovské

Podle Václava Šaška, vedoucího oddělení mostů Správy veřejného statku města Plzně, byly v rámci opravy mostu Milénia vyměněny mostní závěry, sneseny stávající vrstvy komunikace až na nosnou konstrukci, odstraněny izolace i vybavení mostu. „Odstraněny měly být také části říms, nicméně se ukázalo, že tyto římsy jsou v lepším stavu, než se čekalo, proto to nakonec nebylo nutné. Novou izolaci dostala nosná konstrukce. Dále bylo také osazeno původní vybavení mostu a byly provedeny sanace spodní stavby mostních objektů,“ přiblížil Václav Šašek.

V Plzni začala další velká oprava – tramvajové trati na Koterovské ulici. Hlavní omezení začnou o víkendu, právě po ukončení opravy mostu. Tramvaje linky 1 budou z Bolevce odkloněny na Koterovskou ulici do provizorní konečné Náměstí Generála Píky. Linka bude v provozu v trase Bolevec až Náměstí Generála Píky a zpět. Tramvaje linky 2 budou jezdit v úseku Malesická – Světovar odklonem přes Slovany. Doprava v úseku mezi stanicemi Náměstí Generála Píky a Brojova nebude zajištěna. Současně dochází také k úpravě jízdních řádů na lince náhradní autobusové dopravy 2A Malesická – Skvrňany. Frekvence spojů linky 2A se nemění.

V Plzni začala čtvrtmiliardová oprava tramvajové trati na Koterovské

Tagy Metrostav TBR most Milénia Plzeň
10 komentářů