V Plzeňském kraji vyjíždí Chodský cyklobus, spojí Plzeň a Kdyni přes Domažlice

Chodský cyklobus. Foto: Z Group busChodský cyklobus. Foto: Z Group bus

Nová linka jezdí o víkendech, dopravce při zájmu slibuje provoz až do října.

V sobotu spustí provoz nová autobusová linka z Plzně do Domažlic a Kdyně. Jezdit bude každý víkend až do konce prázdnin. Provozuje ji Z-Group bus, divize ČSAD autobusy Plzeň. Bude vozit i vlek pro 24 jízdních kol, proto nese název Chodský cyklobus. Využít ji mohou ale i jak pěší turisté, tak běžní cestující mezi jednotlivými zastávkami.

„ČSAD autobusy Plzeň se vrací na linku Domažlice – Plzeň a spojení zahajujeme právě u příležitosti Chodských slavností provozem cyklobusu,“ sdělil ředitel divize ČSAD autobusy Plzeň autobusového dopravce Z-Group bus Václav Königsmark.

Autobus jedoucí po trase Plzeň – Líně – Stod – Holýšov – Staňkov – Horšovský Týn – Draženov – Domažlice – Kdyně vyjíždí z Plzně v 7:55 ze zastávky Severka, resp. v 8:15 z Centrálního autobusového nádraží (CAN) v Husově ulici. Zpět ze Kdyně se vrací v 17:15 z autobusového nádraží, do západočeské metropole pak přijede okolo sedmé hodiny.

Během konání Chodských slavností pak pojedou ještě extra spoje na trase Kdyně – Domažlice a zpět. Pokud bude zájem, firma počítá s prodloužením provozu až do 3. října.

Do Chodského cyklobusu se vejde až 24 jízdních kol. Cena za přepravu jízdního kola je jednorázově 30 Kč bez ohledu na přepravovanou vzdálenost. Cena za přepravu osob se řídí dle zvláštního ceníku podle vzdálenosti za ujetý kilometr.

Na nové autobusové lince jsou uznávány všechny státní slevy pro děti, studenty a seniory. Dopravce poskytuje další komerční slevy jako zpáteční jízdné se slevou 20 % nebo nižší jízdné při bezhotovostní platbě z čipové karty ČSAD anebo Plzeňskou kartou (sleva 15 %).

Rezervovat jízdenku a místenku pro osoby je možné na různých nástupních místech a pohodlně také přes internet. Dovozné za jízdní kolo se platí vždy pouze přímo u řidiče autobusu při nástupu, předprodej není možný. Cestující, kteří si zakoupí jízdenku v předprodeji, však mají automaticky rezervováno místo pro jízdní kolo v cyklovleku.

Tagy Chodský cyklobus ČSAD autobusy Plzeň Plzeňský kraj Z Group bus
12 komentářů