V Ostravě po dvou letech končí tramvajové výluky kvůli opravě Výškovických mostů

Na Výškovické mosty v Ostravě se vrací neomezený tramvajový provoz. Pramen: DPONa Výškovické mosty v Ostravě se vrací neomezený tramvajový provoz. Pramen: DPO

V Ostravě se 1. května znovu rozjedou tramvaje po zrekonstruovaných Výškovických mostech. Výluky a omezení tramvajového provozu jsou u konce.

V Ostravě se 1. května znovu rozjedou tramvaje po zrekonstruovaných Výškovických mostech. Výluky a omezení tramvajového provozu jsou u konce. Autobusová linka 48 se v obou směrech vrátí na mosty 7. května, přibližně v půlce května na mosty budou moci vjet i auta. Oznámil to Dopravní podnik Ostrava na Twitteru.

Rekonstrukce mostů, které více než 30 let zajišťovaly spojení nad frekventovanou Rudnou ulicí, probíhala postupně od 9. května 2018. Tehdy byla odstraněna první část mostů směřující do Výškovic.

Provoz tramvají i aut se rekonstrukci dva roky různě přizpůsoboval. Poslední výluka na tramvajové trati probíhá od 18. do 30. dubna, přičemž ve vyloučeném úseku jezdí za tramvajové linky 2 a 7 náhradní autobusová doprava.

Nově zrekonstruované mosty povedou po šesti mostních konstrukcích (místo původních čtyř) a budou doplněny také o cyklostezku.

Tagy DPO ostrava Výškovické mosty
5 komentářů