V Olomouci pokračují výluky, tramvaje neprojedou na Novou Ulici

Křižovatka u Drápala. Foto: Olomouc.euKřižovatka u Drápala. Foto: Olomouc.eu

Výluka navazuje na opravy u tržnice.

Cestující v Olomouci musejí od pondělí počítat s další výlukou. Od 19. září do středy 28. září nebudou jezdit tramvaje linek 1 a 4 z centra do městské části Nová Ulice. V úseku mezi zastávkami Náměstí Hrdinů a Nová Ulice je nahradí autobusy.

Vyplývá to z informací na stránkách DPMO. Tramvajové linky číslo jedna a čtyři budou po dobu výluky nahrazeny kombinovanými linkami s označením X1/4 a pojedou ze zastávky Fibichova přes Hlavní nádraží, Tržnici a Náměstí Republiky zpět k Hlavnímu nádraží a do Pavloviček.

Tramvaje s označením X4/1 pojedou z Pavloviček na Hlavní nádraží, Náměstí Republiky, Tržnici a zpět na Hlavní nádraží a zastávku Fibichova. Během výluky nepojedou linky 6 a U, linky 2, 3, 5 a 7 pojedou podle výlukového jízdného řádu.

Výluka naváže na dokončovanou rekonstrukci tramvajové trati u olomoucké tržnice a okresního soudu. U tržnice došlo k opravě kolejí a modernizaci zastávek. U okresního soudu došlo nejen k opravě kolejí, které byly v havarijním stavu, ale také k modernizaci zastávek a k rekonstrukci dalších komunikací.

Tagy Dopravní podnik města Olomouce DPMO
6 komentářů