V Norimberku začalo jezdit nové metro od Siemensu, nahradí nejstarší soupravy

Metro G1 pro Norimberk. Foto: VAGMetro G1 pro Norimberk. Foto: VAG

Nové soupravy začaly vozit cestující po více než ročním testování, nahradí dvouvozové vlaky.

Po více než roce od příjezdu první soupravy a a dlouhém testování zařadil norimberský dopravní podnik VAG tento týden do provozu první nové soupravy metra typu G1 od Siemensu.

Nové vlaky nasazuje dopravce zatím na nejstarší linku metra ve městě U1 v úseku Fürth Stadthalle a Aufseßplatz. Zatím jsou v provozu tři soupravy, postupně jich bude přibývat.

Čtyřvozové vlaky si objednal VAG v listopadu roku 2015, celkem jich má Siemens do roku 2024 vyrobit 34. Nahradí celkem 42 starších dvouvozových souprav typu DT1.

Výroba metra G1 pro Norimberk v závodě Siemensu ve Vídni. Foto: VAGMetro G1 pro Norimberk. Foto: VAGMetro G1 pro Norimberk. Foto: VAGMetro G1 pro Norimberk. Foto: VAGMetro G1 pro Norimberk. Foto: VAG

Souprava je dlouhá 75,4 metrů, vejde se do ní celkem 128 sedících cestujících a 476 stojících, maximální rychlost je 80 kilometrů za hodinu. Vlaky jsou vybaveny wi-fi, slibují podstatně lepší přístup pro vozíčkáře či tělesně postižené. Metro vyrábí vídeňský závod Siemensu,

Norimberská síť metra je dlouhá 36 kilometrů, má 46 stanic. Soupravy DT1 jezdí v norimberském metru od začátku provozu v roce 1972.

Tagy G1 metro v Norimberku Německo Norimberk siemens VAG
12 komentářů