V Mladé Boleslavi zavřou důležitou tepnu na Jičín, ŘSD využije dovolené ve Škodě Auto

Oprava silnice I/16 u Mladé Boleslavi v roce 2018. Foto: Magistrát města Mladé BoleslaviOprava silnice I/16 u Mladé Boleslavi v roce 2018. Foto: Magistrát města Mladé Boleslavi

Dva týdny nebude průjezdný velmi vytížený úsek silnice I/16 u Mladé Boleslavi. ŘSD opravy naplánovalo na dobu celozávodní dovolené ve Škodě Auto.

V Mladé Boleslavi začíná od zítřka další velká etapa opravy silnice I/16 ve směru na Jičín. Oproti předchozím pracem přinese i kompletní uzavírku části úseku, která bude znamenat dlouhé objížďky.

K uzavírce dojde v úseku od křižovatky u OC Olympia ke křižovatce Řepov. Omezení na kilometr dlouhém úseku přinese objízdnou trasu v řádu desítek kilometrů.

Podle středočeského mluvčího ŘSD Martina Bučka dojde na místě k frézování stávajících asfaltových vrstev, recyklaci za studena, pokládce podkladní, ložní a obrusné asfaltové vrstvy, včetně spojovacích postřiků v tloušťkách a specifikaci dle diagnostiky komunikace. Dále dojde k očištění a dosypání nezpevněných krajnic, opravě odvodnění a obnově vodorovného značení plastem. „Díky časovému předstihu se povedlo část rekonstruované silnice od dálnice D10 po OC Olympia uvést do provozu dříve, než bylo původně plánováno,“ dodal Buček.

Omezení potrvá do neděle 9.8.2020. „Jelikož se jedná o páteřní trasu zásobování automobilky Škoda Ml.Boleslav, je tato část realizace opravy prováděna v době závodní dovolené automobilky, za úplného uzavření komunikace. Harmonogram prací je stanoven tak, aby byl kompletně zrekonstruovaný úsek předán do užívání nejpozději 9.8., tedy v den předcházející zahájení výroby,“ dodal Buček.

Objízdná trasa pro vozidla ve směru na Jičín:

Dálnice D10- MUK EXIT 53 Bakov nad. Jizerou-Buda-Býčina-Kněžmost- silnice II/268-Žantov-Soleček-MUK Horní Bousov zpět na silnici I/16 směr Jičín

Objízdná trasa pro vozidla ve směru na Jičín:

MUK Horní Bousov na silnici II/268-Soleček-Žantov- Kněžmost-Boseň-Dobrá Voda-MUK EXIT 57 Mnichovo Hradiště- D10 směr Mladá Boleslav.

Tagy I/16 Mladá Boleslav Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
14 komentářů