V Mladé Boleslavi otevřeli novou lávku přes Jizeru, třetinu zaplatila automobilka

Nová lávka přes Jizeru v Mladé Boleslavi. Foto: Škoda AutoNová lávka přes Jizeru v Mladé Boleslavi. Foto: Škoda Auto

Lávka je součástí velké proměny území kolem Jizery a Klenice.

Lidé v Mladé Boleslavi mají od včerejška k dispozici novou lávku přes řeku Jizeru v oblasti Krásné Louky. Chodcům a cyklistům umožní snadnější překonání Jizery v oblasti vývojového a konstrukčního centra automobilky Škoda Auto. Most je součástí nové páteřní cyklostezky i budoucího Nábřežního parku.

Lávka stála 74,5 milionu korun, třetinu zaplatil Nadační fond Škoda Auto. Další výdaje pokryly dotace z Evropské unie, Středočeského kraje a prostředky města Mladá Boleslav.

Autorem přemostění je architekt Josef Pleskot. Budované cyklostezky představují další velký krok k plánovanému postupnému propojení Krásné louky a parku Štěpánka kolem říčky Klenice. Proměna celého území má název Nábřežní park. Má se stát i bezpečnostní zónou pro okolní zástavbu v případě záplav.

Součástí lávky je i 1,5 kilometru nové cyklostezky, která se stala součástí Greenway Jizera.

Nová lávka přes Jizeru v Mladé Boleslavi. Foto: Škoda AutoNová lávka přes Jizeru v Mladé Boleslavi. Foto: Škoda AutoUsazování nové lávky přes Jizeru v Mladé Boleslavi. Foto: Mb-net.czUsazování nové lávky přes Jizeru v Mladé Boleslavi. Foto: Mb-net.czUsazování nové lávky přes Jizeru v Mladé Boleslavi. Foto: Mb-net.czUsazování nové lávky přes Jizeru v Mladé Boleslavi. Foto: Chládek & TintěraUsazování nové lávky přes Jizeru v Mladé Boleslavi. Foto: Chládek & TintěraVizualizace nového mostu přes Jizeru v Mladé Boleslavi. Foto: ExconVizualizace lávky přes Jizeru v Mladé Boleslavi. Foto: MB-NET.cz
Tagy Greenway Jizera Mladá Boleslav Škoda Auto
4 komentáře