V Mladé Boleslavi nejezdí neplánovaně tři dny vlaky kvůli opravě mostu

Regionova ve stanici Mladá Boleslav hlavní nádraží. Foto: Jan SůraRegionova ve stanici Mladá Boleslav hlavní nádraží. Foto: Jan Sůra

Až do této soboty bude v Mladé Boleslavi mezi stanicí hlavní nádraží a Mladá Boleslav město přerušen provoz vlaků. Správa

Až do této soboty bude v Mladé Boleslavi mezi stanicí hlavní nádraží a Mladá Boleslav město přerušen provoz vlaků. Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) provoz zastavila na žádost stavební firmy, která ve městě opravuje nadjezd přes trať. Důvodem je bezpečnost provozu. Omezení se dotkne desítek spojů.

Provoz stojí na regionální trati číslo 064, která spojuje Mladou Boleslav a Starou Paku. Trať odbočuje z tratě Praha-Turnov z mladoboleslavského hlavního nádraží a vede dále přes Mladou Boleslav město na Řepov. Všechny vlaky nahrazují autobusy.

Podle stránky ČD Mimořádnosti výluka potrvá do 3. srpna.

Na začátku rekonstrukce mostu se ukázalo, že na jeho konstrukci chybějí dvě konzole, které drží plynové potrubí. „Když se do mostu začalo vrtat, tak ty zbývající konzole začaly být nestabilní,“ řekla ČTK mluvčí mladoboleslavského magistrátu Šárka Charousková. Provoz na trati byl proto z bezpečnostních důvodů přerušen, hrozil totiž pád zbývajících konzolí.

Podle Charouskové firma na místo v pátek přiveze nové konzole, které nahradí dvě chybějící. „V sobotu se namontují a přijde statik, v neděli pak budou práce pokračovat standardně dál,“ dodala Charousková. Výluka přišla v době, kdy je ve Škodě Auto celozávodní dovolená a není tak ohroženo vlakové zásobování automobilky stejně jako export hotových aut po železnici.

Mladá Boleslav opravuje silniční nadjezd v lokalitě zvané U Měštáků, jde o most spojující ulice Laurinova, Mjr. Frymla a Havlíčkova, jedná se o důležitý dopravní uzel ve městě.

Rekonstrukce mostu si vyžádá investici zhruba 30 milionů korun. O špatném stavu objektu město ví dlouho, nový posudek ale potvrdil, že most je v havarijním stavu a oprava je nezbytná.

ČTK