V Litvínově vyroste nový dopravní terminál, za 53 milionů ho postaví Metrostav

Plán nového dopravního terminálu v Litvínově. Foto: Městský úřad v LitvínověPlán nového dopravního terminálu v Litvínově. Foto: Městský úřad v Litvínově

Litvínov je dalším městem, které výrazně zlepší přestupy mezi tramvajemi, autobusy a vlaky. Stavba nového dopravního terminálu má začít v

Litvínov je dalším městem, které výrazně zlepší přestupy mezi tramvajemi, autobusy a vlaky. Stavba nového dopravního terminálu má začít v příštích dnech. Zakázku za 53 milionů získala společnost Metrostav.

Vítězství Metrostavu vyplývá z údajů na profilu zadavatele, podepsaná smlouva je již v registru. O zakázku byl nezvykle vysoký zájem, přišlo celkem devět nabídek. I díky tomu je vítězná cena nižší o pětinu. Metrostav vyhrál těsně: druhý v pořadí Herkul byl o 232 tisíc korun dražší.

Práce na terminálu mají trvat rok. Zastupitelé minulý týden odsouhlasili, že stavba začne i přes to, že město ještě nemá stoprocentně jistou dotaci na stavbu terminálu. Během akce dojde k vybudování nových nástupišť, chodníků, pojízdných ploch, odstavné plochy pro autobusy a záchytného parkoviště P+R. V rámci celé akce dojde také k úpravám Mostecké ulice a tramvajové zastávce.

Aby akce nebyla zpožděna, je nutné ji zahájit podle plánů. Žádost o poskytnutí dotace byla podána v polovině ledna, do konce června ji má zhodnotit Centrum pro regionální rozvoj, a teprve pak bychom získali rozhodnutí o poskytnutí dotace, což je při náročnosti stavby velká časová prodleva,“ vysvětlil místostarosta Karel Rosenbaum, proč chtějí začít stavět před dotací.

Kompletní prezentace nového terminálu je na stránkách města.

Tagy Dopravní terminál Litvínov Litvínov metrostav
16 komentářů