V Lázních Bohdaneč začalo téměř tři měsíce dlouhé uzavření průtahu městem

Šípkova ulice v Lázních Bohdaneč. Foto: Google Street ViewŠípkova ulice v Lázních Bohdaneč. Foto: Google Street View

Kvůli opravě silnice je zkrácena i trolejbusová linka.

Řidiče i cestující MHD v Lázních Bohdaneč čekají od dnešního dne komplikace kvůli velké opravě Šípkovy ulice. Ta bude až do 26. září uzavřená, na konci srpna se vrátí provoz do části ulice, ale nebude plně průjezdná.

Vyplývá to z informací na stránkách města. Šípkova ulice je součástí krajské silnice 211, která přivádí část dopravy od dálnice D11. Objízdná trasa vede přes Vlčí Habřinu a Živanice. Zakázku za 41,9 milionů korun získala společnost Chládek a Tintěra Pardubice, investorem je Pardubický kraj.

Oprava je naplánována na dvě etapy: v první dojde k omezení od kruhového objezdu po Škroupovu ulici, v druhé až po ulici Sádka.

Omezení se dotýká i trolejbusového provozu. Až do 22. 8. budou všechny spoje linky č. 3 otáčeny na okružní křižovatce v Lázních Bohdaneč. Spoje obslouží pro výstup i nástup zastávku Lázně Bohdaneč, náměstí ve směru do Pardubic. Zastávky Lázně Bohdaneč, náměstí ve směru na točnu a Lázně Bohdaneč, točna budou zrušeny bez náhrady.

Město dlouhodobě usiluje o to, aby přes něj neprojížděly kamiony z D11. Silnice byla původně v majetku státu, loni ji převzal Pardubický kraj, který může průjezd těžkých nákladních aut zakázat.

Tagy Chládek a Tintěra Pardubice II/611 Lázně Bohdaneč Pardubický kraj
7 komentářů