V Kralupech začne stavba autobusového terminálu za 65 milionů korun

Autobusy v Kralupech nad Vltavou. Foto: Aktron / Wikimedia CommonsAutobusy v Kralupech nad Vltavou. Foto: Aktron / Wikimedia Commons

Úpravou projdou i okolní ulice, investice má zvýšit atraktivitu veřejné dopravy.

Cestující v Kralupech nad Vltavou čeká příští rok komfortnější přestupování mezi autobusy a vlaky. Město v příštích dnech zahájí stavbu nového autobusového terminálu za 65 milionů korun.

Vybralo již zhotovitele: podle údajů v registru smluv se jím stala společnost Gemo. Vítězná nabídka je o 9 milionů korun nižší, než byla odhadovaná cena. „Staveniště by mělo být předáno příští týden,“ řekl mluvčí kralupské radnice Aleš Levý. Město na stavbu získá dotaci z IROP.

Podle města je hlavním cílem zatraktivnění veřejné hromadné dopravy a zvýšení konkurenceschopnosti, dostupnosti a bezpečnosti města Kralupy nad Vltavou. „Projekt má za cíl podporovat návaznost různých druhů dopravy a vymezovat plochy, které umožňují účelné propojení ploch bydlení, občanského vybavení, veřejného prostranství a dalších ploch s požadavky na ochranu životního prostředí,“ uvádí město na svých stránkách.

Autobusový terminál vznikne v přednádražním prostoru, má okružní charakter se středovým prostorem určeným k pohybu pěších. Sloužit bude především pro meziměstskou autobusovou dopravu, jejíž stávající stanoviště bude stavbou autobusového terminálu přesunuto z ulice Nádražní.

Součástí stavby bude vybudování nové propojující komunikace mezi ulicemi Nádražní a Havlíčkova, resp. Libušina. Dále bude součástí stavby rekonstrukce části ulice Nádražní, zasažené stavebními pracemi v rámci umístění autobusového terminálu, a křižovatky ulic Nádražní, Žižkova a Husova. Dojde také k vybudování protihlukových stěn a přístřeškům pro cestující a dalšího městského mobiliáře.

Tagy autobusový terminál Kralupy nad Vltavou Kralupy nad Vltavou
7 komentářů