V Kolíně ŘSD na tři měsíce zavře most, objížďka povede po obchvatu

Oprava mostu na silnici I/38 v Kolíně. Foto: FB KolínOprava mostu na silnici I/38 v Kolíně. Foto: FB Kolín

V Kolíně uzavřou silnici I/38 H ve směru z centra na Havlíčkův Brod, objízdná trasa vede přes obchvat.

Řidiče v Kolíně čeká od 4. srpna omezení na silnici I/38H ve směru z centra na Havlíčkův Brod. Až do poloviny listopadu zde bude Ředitelství silnic a dálnic opravovat most přes Polepku. Důvodem je nevyhovující stav mostu, například nefunkční izolace, zatékání či trhliny.

Zhotovitelem stavby v hodnotě 18,84 milionu Kč bez DPH je společnost Chládek a Tintěra, Pardubice a.s. Práce na mostě budou probíhat po celou dobu za plné uzavírky komunikace v daném místě.

„Při rekonstrukci mostu bude odstraněna stávající nosná konstrukce a horní část opěr. Na nových monolitických železobetonových úložných prazích bude osazena nová nosná konstrukce,“ upřesnil mluvčí ŘSD Martin Buček. Za mostem bude provedena nová konstrukce vozovky. Před mostem bude provedena povrchová úprava silnice I/38H (odfrézování, vyrovnání a položena nová obrusná živičná vrstva).

Objízdná trasa počítá s využitím obchvatu. Zahájením této stavby budou v Kolíně na silnici I/38H rekonstruovány již 2 mosty. Od 1. 6. se pracuje na mostu přes Pekelský potok. Práce zde však probíhají za provozu s uzavřením jedné poloviny mostu. Provoz je vždy veden na druhé nepracovní polovině v režimu 1 + 1. Rekonstrukce zatím probíhá bez větších komplikací a drží se schváleného harmonogramu.

Objízdná trasa v Kolíně při opravě mostu. Foto: ŘSD

Objízdná trasa v Kolíně při opravě mostu. Foto: ŘSD

Tagy I/38 Kolín Ředitelství silnic a dálnic
2 komentáře