dkv-spojujeme

V Jihlavě skončilo velké omezení, Skanska dokončila opravu o měsíc dříve

Nový sjezd ze silnici I/38 do ulice Romana Havelky v Jihlavě. Foto: SkanskaNový sjezd ze silnici I/38 do ulice Romana Havelky v Jihlavě. Foto: Skanska

Sjezd dlouhý 170 metrů ušetří řidičům dva kilometry jízdy přes centrum.

Řidiči v Jihlavě mají od dnešního dne k dispozici nový silniční sjezd z dálničního přivaděče na silnici I/38 do ulice Romana Havelky. Jde o dopravně velmi vytíženou oblast, ve které se nachází obchodní zóna a akvapark.

Do ulice Romana Havelky se dosud nedalo najíždět z přivaděče ve směru od Znojma. Dosud lidé z této oblasti museli jezdit přes centrum. „170 metrů nového sjezdu ušetří více než dvoukilometrovou zajížďku městskými ulicemi,“ říká ředitel závodu Inženýrské stavitelství Skanska Jiří Vinklárek. Stavbu sjezdu umožnila předchozí rekonstrukce mostu na I/38, na němž nechalo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) připravit místo pro nový odbočovací pruh.

Součástí stavby bylo také vybudování nové světelné křižovatky, což pomůže plynulosti provozu v dopravních špičkách, vybudování nových chodníků a nové veřejné osvětlení.

Stavba zahrnovala i vybudování kanalizace, veřejného osvětlení, světelné signalizace, chodníku a konstrukce silnice. „Pro zkrácení času stavby byly velmi důležité přípravné práce loni na podzim. To nám umožnilo letos stavbu zrychlit a zkrátit omezení výjezdu z obchodní zón,“ popisuje potvrzuje stavbyvedoucí Skanska Stanislav Šťáva. Stavba stále 27,5 milionu korun, většinu nákladů zaplatilo město.

Tagy I/38 Jihlava Skanska
7 komentářů