V Jablonci začne nové omezení kvůli výměně mostu, kamiony musí přes Tanvald

Silnice I/65 v Jablonci nad Nisou přes železniční trať. Foto: Google Street ViewSilnice I/65 v Jablonci nad Nisou přes železniční trať. Foto: Google Street View

Akce omezí v květnu a červnu i provoz na trati z Jablonce nad Nisou do Smržovky.

V Jablonci nad Nisou od zítřka začíná nové omezení na hlavní příjezdové silnici do města I/65 ve směru od Prahy. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začíná měnit most přes železniční trať na silnici I/65 v ulici Nová Pražská.

Zakázku na opravu mostu za 17,65 milionu korun získala společnost Eurovia CS. Práce potrvají do konce srpna, vyžádají si dvě výluky železniční dopravy a uzavřou jízdní pruh vedoucí do centra. V době výluk železniční trati se ke stavbě přidá Jablonec nad Nisou svými dvěma opravami mostů.

Kvůli demolici a výstavbě pravé části mostu v ulici Nová Pražská nebude možné jezdit ve směru od Rychnova do centra. Dopravní omezení začne 4. dubna, kdy začnou platit také objízdné trasy.

Výluky v květnu a červnu

Osobní a autobusová dopravu bude svedená z ulice Pražská do ulice V Aleji, kde ŘSD upraví pro plynulý provoz zpomalující prahy. Po dokončení opravy mostu uvede ŘSD ulici V Aleji opět do původního stavu. Pro nákladní dopravu bude platit trasa podobná jako v době výstavby křižovatky Rádelský mlýn, tzn. od Turnova po silnici I/10 přes Železný Brod a Tanvald do Jabloneckých Pasek,“ řekl jablonecký primátor Miloš Vele s tím, že provoz v jízdním pásu ve směru na Rychnov u Jablonce n. N. bude sveden do jednoho jízdního pruhu.

Uzavírka v ulici Nová Pražská přinese také změny v městské hromadné dopravě (MHD). Zastávka U gymnázia ve směru do centra bude po tuto dobu zrušená, nahradí ji zastávka Pražská.

Výluky jsou naplánovány na trati Liberec – Tanvald v úseku Jablonec nad Nisou – Smržovka. Půjde o termín od 1. 5. do 11. 5. kvůli demolici konstrukce a 5. 6. do 9. 6., kdy se budou osazovat nosníky.

Právě výluk železniční dopravy využije statutární město k vlastním projektům: „V této době budeme opravovat své dva mosty vedoucí přes železniční trať. Těmi jsou lávka v ulici Horská a most v ulici Pod Kynastem,“ dodává jablonecký náměstek pro rozvoj a digitalizaci Jakub Chuchlík.

Tagy Eurovia CS I/65 Jablonec nad Nisou Ředitelství silnic a dálnic ŘSD trať 036 Liberec - Tanvald
Žádné komentáře