V Hradci Králové začala oprava velké okružní křižovatky mezi D11 a centrem

Oprava okružní křižovatky u ČKD v Hradci Králové. Foto: ŘSDOprava okružní křižovatky u ČKD v Hradci Králové. Foto: ŘSD

S opravou se čekalo na dokončení D11.

Řidiči a cestující musejí od dnešního dne počítat s velkým omezením na silnici I/11 a I/33 na okraji Hradce Králové ve směru na Jičín a k dálnici D11.

Kdysi hlavní křižovatka na okraji krajského města u areálu ČKD  prochází od dnešního dne velkou opravou. Potrvá do poloviny září. O opravě informovalo Ředitelství silnic a dálnic na svých stránkách. Křižovatkou podle posledního sčítání dopravy projede denně 25 tisíc aut.

Oprava vyjde na 29 milionů korun, provede ji společnost Eurovia CS. Rekonstrukce se dočká i úsek od železničního přejezdu k okružní křižovatce ČKD. Dojde k rekonstrukci ostrůvků. Součástí stavby bude také rekonstrukce opěrné zdi s novým bezpečnostním zábradlím.

Objízdné trasy jsou detailně popsány na stránkách ŘSD. Oprava bude probíhat na etapy, aktuálně je okružní křižovatka průjezdná pouze ve směru na Jičín a Hradec Králové. Ve směru do Prahy a Jaroměře se projet nedá.

ŘSD s opravou křižovatky čekalo na otevření D11 do Jaroměře a také navazujících úseků D35 ve směru na Olomouc z Opatovic. Díky těmto stavbám výrazně ubylo tranzitní dopravy přes Hradec Králové, a tím i přes tuto křižovatku.

Tagy Hradec Králové I/11 Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
Žádné komentáře