V Děčíně začíná druhá etapa opravy mostu přes Labe, zavře se jeho severní část

Nový most přes Labe v Děčíně. Foto: Magistrát města DěčínNový most přes Labe v Děčíně. Foto: Magistrát města Děčín

Omezení potrvá do konce května.

V Děčíně se po zimní přestávce rozjíždějí naplno práce na opravě Nového mostu přes Labe na silnici I/13. Pro řidiče a cestující to znamená komplikace a možnost zdržení v kolonách a při objížďkách.

Oprava mostu začala již loni, zakázku získala Skanska. Letos bude otevřena celá jižní část mostu a bude se pracovat až do konce května na severní části. To znamená uzavírku některých nájezdů.

Komplikovanější cestování čeká řidiče především při cestě z Kamenické ulice, tedy z pravého břehu Labe. Z Kamenické ulice se nájezdem na Nový most nedostanete, budete muset sjet Příkrou ulicí na Benešovskou a až zde najet na Nový most. Směrem do Podmokel (levý břeh) se pojede po jižní části mostu jedním pruhem. Z tohoto směru nebude možné odbočit na Staré Město.

Omezení během opravy mostu v Děčíně. Foto: mmdecin.cz

Omezení během opravy mostu v Děčíně. Foto: mmdecin.cz

Pokud se vydáte po Novém mostě z Podmokel směrem na Benešovskou ulici, pojedete po jižní části jako dosud, ovšem pouze pravým jízdním pruhem. Budete moci odbočit na sjezd na Staré Město. Naopak nebude možné využít nájezd na Kamenickou ulici. Na tu najdete až z Benešovské ulice, a to Lipovou ulicí.

Je třeba také počítat s tím, že část Kamenické ulice bude jednosměrná. Pokud pojedete z centra města nahoru na Kamenickou ulici, také budete muset odbočit na Benešovskou ulici a teprve z ní budete moci najet na Kamenickou ulici.

Pokud pojedete z Ústí nad Labem po Vilsnické spojce, musíte nejprve sjet na kruhový objezd u Lidlu a poté znovu najet na Nový most a pokračovat směrem na Benešovskou. Toto opatření je stejné jako na podzim, kdy byla uzavřena jižní část mostu.

Na Nový most budete moci najet také z kruhového objezdu u Benziny, ale pouze směrem na Benešovskou ulici, nikoliv nájezdem směrem do Podmokel. Tento nájezd bude po dobu rekonstrukce uzavřen.

Detailní mapa s přehledem uzavírek je na stránkách města.

Zakázku na stavbu získala za 73 milionů korun bez DPH společnost Skanska. V soutěži byly tři nabídky, cena je nakonec o téměř 15 milionů korun vyšší, než byl odhad. Úsekem denně projede přes 20 tisíc aut.

Tagy Děčín I/13 Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
1 komentář