V centru Ostravy přibylo 155 parkovacích míst, řidičům jsou k dispozici nové podzemní garáže pod kampusem na Černé louce

Nových 155 parkovacích míst mohou od dnešního dne řidiči využít v podzemních garážích pod budovou Ostravské univerzity na Černé louce. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýNových 155 parkovacích míst mohou od dnešního dne řidiči využít v podzemních garážích pod budovou Ostravské univerzity na Černé louce. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý

Parkoviště je otevřené 24 hodin denně a v rámci zkušebního provozu umožní bezplatné parkování.

Nových 155 parkovacích míst mohou nyní řidiči využít v podzemních garážích pod budovou Ostravské univerzity na Černé louce. Podzemní garáže jsou součástí série souvisejících projektů, které buď realizaci předcházely, či na ni naopak navazují. Investice města do tohoto projektu tak v součtu překročí 400 milionů korun, garáže samostatně vyšly na 192 milionů korun. Projekt realizovalo konsorcium ostravského závodu IMOS Brno a Beskydské stavební

Parkoviště se nachází pod budovou Univerzitního zázemí sportu a behaviorálního zdraví. K dispozici je od 15. března, otevřeno bude 24 hodin denně a v rámci zkušebního provozu, prozatím bez elektronického odbavovacího systému, umožní bezplatné parkování. Maximální doba stání je 24 hodin. Lidé tudíž už nemusí parkovat vozy v okolních ulicích centra, ale mohou pohodlně zaparkovat v prostoru nového parkoviště.

Podzemní garáže nabízí kromě stání pro 155 osobních automobilů také čtyři místa pro motocykly a elektronabíječku pro dvě osobní vozidla. V suterénu jsou rovněž umístěny skladovací prostory, technologické místnosti a sociální zázemí. Vjezd umožňuje částečně zastřešená ocelová rampa. Realizace stavby podzemních garáží byla zajištěna ze strany města Ostravy, po 99 letech přejde do majetku univerzity. Ostrava nyní buduje také parkovací domy před Městskou nemocnicí a zoologickou zahradou. Další připravuje u krajského úřadu či za katedrálou Božského Spasitele nedaleko Masarykova náměstí.

Nových 155 parkovacích míst mohou od dnešního dne řidiči využít v podzemních garážích pod budovou Ostravské univerzity na Černé louce.
Foto: Ostrava - Lukáš KaboňNových 155 parkovacích míst mohou od dnešního dne řidiči využít v podzemních garážích pod budovou Ostravské univerzity na Černé louce.
Foto: Ostrava - Lukáš KaboňNových 155 parkovacích míst mohou od dnešního dne řidiči využít v podzemních garážích pod budovou Ostravské univerzity na Černé louce.
Foto: Ostrava - Lukáš Kaboň
Tagy Černá louka ostrava parkování
13 komentářů