V Brně začnou další uzavírky. Dva měsíce nepojedou tramvaje do Starého Lískovce, omezení začne na Žabovřeské

Lidická ulice v Brně. Foto: Google Street ViewLidická ulice v Brně. Foto: Google Street View

Ve Starém Lískovci nepojedou tramvaje do konce června.

V Brně začnou zítra dvě větší omezení související s opravami tramvajových tratí i výstavbou Velkého městského okruhu v Žabovřeské ulici. Omezení oznámilo Brno na svých stránkách Kopemezabrno.cz.

V případě Lidické ulice dojde k uzavírce od pátku do neděle ve směru do centra, od příštího pátku ve směru z centra. Řidiči neprojedou od křižovatky s Kolištěm po budovu Lidická 16. Z Koliště nebude možné odbočit vpravo na Lidickou. Důvodem omezení jsou opravy tramvajové trati.

Oprava omezí i provoz autobusů a tramvají v Lidické, ale až od soboty. Linka 1 pojede jen z Pisárek na Malinovské náměstí, vynechá všechny zastávky mezi Moravským náměstím a Řečkovicemi. Linka 6 bude v provozu pouze v úseku od zastávky Švermova po Českou a dále pojede odklonem přes Konečného náměstí do smyčky Červinkova. Vynechá všechny zastávky mezi Moravským náměstím a Vozovnou Medlánky. Náhradní dopravu zajistí autobusy.

V sobotu dojde k převedení dopravy v Žabovřeské ulici kvůli pokračující stavbě velkého městského okruhu. Auta pojedou po obslužné komunikaci. „Díky přemístění dopravy bude možné zahájit trhací práce, aniž by bylo nutné dopravu výrazně omezit. Auta se totiž posunou díky obslužné komunikaci dál od místa odstřelu a budou tudy moci nadále jezdit,“ uvedlo město na svých stránkách.

V sobotu dojde rovněž k omezení tramvajového provozu do Starého Lískovce. Důvodem je přestavba uzlu Osová a související napojení na novou tramvajovou trať do Kampusu. Omezení potrvá do konce června, kompletní informace jsou na stránkách DPMB.

Tagy brno Dopravní podnik města Brna DPMB
6 komentářů