V Brně začíná nové omezení u Tomkova náměstí, v každém směru zůstane jeden pruh

Provazníkova ulice v listopadu 2022. Foto: Google Street ViewProvazníkova ulice v listopadu 2022. Foto: Google Street View

Stavba části okruhu běží od června 2021.

Stavba další části městského okruhu v Brně přinese od soboty výrazné omezení v oblasti Tomkova náměstí.

Od 7. do 12. ledna bude provoz zredukován do režimu 1+1, oznámilo ŘSD na svých stránkách. V každém směru tak zůstane průjezdný pouze jeden jízdní pruh. Důvodem krátkodobého omezení je začátek prací na hlavní trase v rámci stavby VMO Tomkovo náměstí.  Během omezení nebude možné projet z Dukelské třídy do ulice Valchařské a opačně. Do Dukelské třídy bude možné odbočit pouze vpravo ve směru z Provazníkovy ulice ve směru od Husovického tunelu. Z Valchařské ulice bude umožněn vjezd pouze do Cacovické ulice.

Od pátku 13. ledna se v obou směrech otevřou dva pruhy tak jako dosud, změní se ale vedení dopravy. Kvůli tomu nebude možné ani v jednom směru odbočit na Tomkově náměstí doleva. Tento stav bude platit až do června letošního roku.

Organizace provozu v Provazníkově ulici v termínu 7.-12.1. 2023. Foto: ŘSD

Organizace provozu v Provazníkově ulici v termínu 7.–12. 1. 2023. Foto: ŘSD

Stavba v této části spojená s úsekem Rokytova běží od června 2021, hotovo by mělo být příští rok. V říjnu byl provoz v Provazníkově ulici již převeden na novou rampu. V lednu má dojít k převedení provozu na provizorní propojení v úseku Husovický tunel – ulice Provazníkova. Celá stavba vyjde na 2,356 miliardy korun.

Tagy brno I/42 VMO Rokytova Tomkovo náměstí VMO Brno
1 komentář