V Brně začíná měsíc trvající výluka v Táborské ulici, změní trasy tramvajových i autobusových linek

Táborská ulice v Brně. Foto: Google Street ViewTáborská ulice v Brně. Foto: Google Street View

Dojde k výměně kolejnic i protihlukových prvků.

V Brně ve čtvrtek začne poslední velká oprava tramvajové trati v letošním roce. V Táborské ulici Dopravní podnik města Brna (DPMB) vymění koleje na 296 metrů dlouhém úseku mezi křižovatkami s ulicemi Gajdošova a Otakara Ševčíka. Oprava za 18 milionů potrvá do konce října.

Technický stav tramvajové trati a zejména povrchu vozovky v ulici Táborská vyžaduje opravu, kterou nelze odkládat na další léta. I přes energetickou krizi se nám podařilo vyčlenit prostředky pro její realizaci, která potrvá do konce října,“ řekl generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

Během opravy dojde v úseku mezi křižovatkami s ulicemi Gajdošova a Bělohorská k výměně opotřebených kolejnic za nové. Dvoukolejný úsek měří 296 metrů. Dopravce během projektu také nahradí staré odhlučňovací prvky za nové – nainstaluje nové pryžové bokovnice a položí antivibrační rohože. Komunikace, kterou zároveň s vozy MHD jezdí i auta, dostane v celé šíři nový asfalt.

Změny v dopravě během rekonstrukce Táborské ulice v Brně. Foto: DPMB

Změny v dopravě během rekonstrukce Táborské ulice v Brně. Foto: DPMB

Změny v MHD

Od zahájení provozu denních linek ve čtvrtek 29. září 2022 bude vyloučen provoz veškeré dopravy v ulici Táborské v úseku mezi zastávkami Otakara Ševčíka a Dělnický dům.

Tramvajová linka 9 bude v provozu v polookružní trase z Lesné do centra a zpět. V centru pojede z Moravského náměstí přes Malinovského náměstí k Hlavnímu nádraží a zpět po své trase přes Náměstí Svobody směr Lesná, Čertova rokle.

Spoje tramvajové linky 10 běžně ukončené v zastávce Geislerova budou prodlouženy do smyčky Novolíšeňská, aby byla obsloužena větší část Židenic, resp. sídliště Juliánov.

Autobusové linky 55 a 75 budou mezi zastávkami Gajdošova – Špačkova odkloněny přes zastávky Otakara Ševčíka, Krásného a Podlomní.

Autobusové linky 58 a N97 budou mezi zastávkami Gajdošova – Juliánov odkloněny přes zastávky Otakara Ševčíka, Krásného, Podlomní a Dělnický dům.

Autobusová linka 78 bude odkloněna do zastávky Životského, kde nahradí linku 9 v části ulice Táborské. Dočasně vynechá zastávky Židenice, nádraží, Stará osada a Gajdošova. Naopak obslouží zastávky Životského, Geislerova, Buzkova, Otakara Ševčíka, Krásného, Podlomní a Dělnický dům.

Noční autobusová linka N89 bude mezi zastávkami Masná – Špačkova odkloněna přes zastávky Životského, Geislerova, Buzkova, Otakara Ševčíka, Krásného a Podlomní. Stejnou trasou bude mezi zastávkami Otakara Ševčíka – Juliánov odkloněna také noční autobusová linka N98.

Tagy Dopravní podnik města Brna DPMB rekonstrukce tramvajové trati Táborská
20 komentářů