V Brně vypustili prvního Draka do provozu s cestujícími

Tramvaj EVO2 Drak. Pramen: DPMBTramvaj EVO2 Drak. Pramen: DPMB

Dopravní podnik města Brna (DPMB) dnes poprvé nabídl cestujícím svezení v nové tramvaji EVO2, které se v moravské metropoli dostalo

Dopravní podnik města Brna (DPMB) dnes poprvé nabídl cestujícím svezení v nové tramvaji EVO2, které se v moravské metropoli dostalo pojmenování Drak. Názvu odpovídá i polep (nově i s rouškou). Tramvaj kvůli virové nákaze vyjela bez velké slávy ze zastávky Náměstí Míru ve 12:21 do centra.

Tramvaje kompletují zaměstnanci Dopravního podniku města Brna v ústředních dílnách, stavebnici dodávají Krnovské opravny a strojírny. Celkem se vozový park dopravce rozroste do roku 2024 o 41 těchto strojů, projekt má hodnotu 1,3 miliardy korun.

Tramvaj EVO2 Drak. Pramen: DPMBTramvaj EVO2 Drak. Pramen: DPMBTramvaj EVO2 Drak. Pramen: DPMBTramvaj EVO2 pro DPMB ve speciálním polepu. Foto: DPMBTramvaj EVO2 pro DPMB ve speciálním polepu. Foto: DPMBTramvaj EVO2 pro DPMB ve speciálním polepu. Foto: DPMB

„Celkem se kompletace v různých fázích účastní přibližně 40 zámečníků, 30 elektrikářů, osm stolařů, pět lakýrníků a pět soustružníků. Další pak provádějí pomocné a přípravné práce. Při montáži byly nejobtížnější začátky, kdy se naši lidé museli seznámit se zcela novou koncepcí vozidla, která je zcela odlišná od předchozích. Jejich práce si velmi vážím a stojím si za tím, že naše ústřední dílny jsou v České republice unikátní,“ uvedl generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

Nové tramvaje jsou nízkopodlažní, klimatizované, s USB zásuvkami a wifi. Nahradí tramvaje typu K2, budou vypravovány v pracovních dnech nejčastěji na linkách 4 a 10. Výzbroj je od Cegelec Praha. Jde o první klimatizované tramvaje v Brně.

Tagy brno DPMB Drak EVO2 Top
48 komentářů