Uzavírka dálnice D1 se protáhla, přesun mostní kontrukce byl pomalejší

Demolice mostu na D1 u Kaliště. Pramen: ŘSDDemolice mostu na D1 u Kaliště. Pramen: ŘSD

Ocelová konstrukce, která měří 77,5 metru a váží 168 tun, byla usazena na nové opěry.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dnes kolem 11:00 znovu otevřelo dálnici D1, která byla od sobotních 21:00 na 25. kilometru zcela uzavřena. Uzavírka dálnice se oproti plánům protáhla, zprovozněna měla být dnes už v 9:00.

Osazování nové konstrukce nadjezdu Kaliště. Pramen: ŘSD

Osazování nové konstrukce nadjezdu Kaliště. Pramen: ŘSD

„Příčinou zdržení je pomalejší doprava konstrukce na místo,“ uvedl mluvčí ŘSD Jan Rýdl. Jde o konstrukci mostu přes dálnici, kterou silničáři osazovali na místní komunikaci Lensedly – Hrušov. Konstrukce byla přivezena po částech na plochu u exitu 34 Ostředek, kde byla smontována. Dva jeřáby ji pak naložily na speciální podvozky, které ji převezly na místo osazení v km 24,5. Právě tento přesun byl oproti plánům pomalejší. Ocelová konstrukce, která měří 77,5 metru a váží 168 tun, byla usazena na nové opěry.

Během uzavírky museli řidiči využít objízdných tras. Objížďka pro auta do 12 tun vedla po silnici I/3 a přes Benešov. Kamiony nad 12 tun musely místo objíždět s využitím D3 přes Tábor.

Kvůli bourání stejného mostu byla dálnice uzavřená i začátkem července, tehdy na 48 hodin. Provoz byl veden po stejných objížďkách.

Tagy ŘSD uzavírka D1
4 komentáře