Uzavírka budějovické Mánesovy ulice v pátek ráno skončí. Zhotovitel práce urychlil

Mánesova ulice v Českých Budějovicích. Pramen: SwietelskyMánesova ulice v Českých Budějovicích. Pramen: Swietelsky

Objížďky v okolí Mánesovy ulice, která je jednou z hlavních dopravních tepen Českých Budějovic, budou od pátečního rána minulostí. V

Objížďky v okolí Mánesovy ulice, která je jednou z hlavních dopravních tepen Českých Budějovic, budou od pátečního rána minulostí. V 5:00 zmizí zákazové značky a úsek se otevře řidičům. Rekonstrukce vyšla na 47 milionů korun. Smluvní termín byl určen na 5. prosince, společnost Swietelsky stavební práce uspíšila.

„Nebývá to vždy pravidlem, ale podařilo se nám velmi dobře zkoordinovat všechny práce, které zde byly. Nejen ty silničářské, ale i inženýrské, protože se zde pohybovali lidé a technika z řady firem. Neměnil se jen povrch, ale i vodovodní a kanalizační potrubí, pokládal se horkovod do teplárny a měnilo veřejné osvětlení,“ uvedl Vít Sirotek, hlavní stavbyvedoucí Dopravních staveb Jih společnosti Swietelsky stavební.

Rekonstrukce začala 5. května; týkala se zhruba 750 metrů komunikace, která je součástí městského dopravního okruhu. Po něm denně projede až 25 tisíc aut. Po zprůjezdnění silnice se ještě budou dokončovat zastávky MHD na Novohradské a rekonstrukce komunikace na Vrchlického nábřeží.

Město České Budějovice investovalo přes 35 milionů Kč bez DPH do výměny zastaralého potrubí vodovodu a kanalizace v ulicích Mánesova a Vrchlického nábřeží. Současně probíhala rekonstrukce křižovatek Mánesova – Čechova a Mánesova – Novohradská a oprava povrchu Novohradské ulice k ulici Průmyslová. Jihočeský kraj pak investoval 12 milionů Kč bez DPH do rekonstrukce samotné silnice II. třídy.

Tagy České Budějovice Mánesova ulice Swietelsky stavební
4 komentáře