Ústecký kraj rozšíří svůj dopravní tarif. Platit má ve vlacích do Slaného, řeší další oblasti

Motorový vůz Stadler RS1 841.2 na trati Kralupy - Louny ve stanici Klobuky v Čechách. Foto: Michal ChrástMotorový vůz Stadler RS1 841.2 na trati Kralupy - Louny ve stanici Klobuky v Čechách. Foto: Michal Chrást

Další možností je propojení tarifů mezi Šluknovskem a Libereckým krajem.

Zastupitelé Ústeckého kraje včera udělalil první krok k dalšímu rozšíření tarifu Dopravy Ústeckého kraje (DÚK). Po autobusech by měl platit i ve vlacích linky U40, které jezdí mezi Louny a Slaným.

Včerejší usnesení udělilo radnímu pro dopravu Markovi Hrabáčovi mandát k jednání v této věci se Středočeským krajem. Středočeský radní pro veřejnou dopravu Petr Borecký uvedl, že nevidí v takové dohodě problém, půjde tak již jen o formalitu.

Integrovaná doprava Středočeského kraje ovšem aktuálně připravuje širší změny v dopravní obslužnosti k 1. 12. 2024 (včetně širší integrace linek DÚK) a Ústecký kraj tedy směřuje všechny tarifní změny se Středočeským krajem k tomuto datu,“ uvedla mluvčí Ústeckého kraje Magdalena Fraňková. Změny souvisí s nástupem nových smluv s autobusovými dopravci.

Tarif DÚK nyní nabízí překryv do všech sousedních krajů. Ústecký kraj chystá další rozšíření tarifní integrace mezi kraji, aktuálně mezi Šluknovskem a Libereckým krajem. „V současné době se prověřují možnosti a technické provedení. Konkrétní datum změny nebylo ještě stanoveno,“ dodala Fraňková.

Aktuální rozsah platnosti tarifu DÚK je zde.

Tagy Doprava Ústeckého kraje DÚK trať 110 Kralupy nad Vltavou - Louny Ústecký kraj
19 komentářů