Ústecký kraj po roce otevřel opravený most přes Bílinu ve Rtyni

Opravený most na silnici III/25817 ve Rtyni nad Bílinou. Foto: Ústecký krajOpravený most na silnici III/25817 ve Rtyni nad Bílinou. Foto: Ústecký kraj

Součástí stavby byla i úprava koryta vodního toku pod mostem.

Řidiči, pěší či cyklisté mají od tohoto týdne opět k dispozici most přes řeku Bílinu v obci Rtyně nad Bílinou. Od srpna loňského roku probíhala jeho kompletní rekonstrukce za 49,09 milionu korun. Práce provedla společnost Strabag.

Most se nachází v katastru obce Rtyně nad Bílinou v zástavbě s rodinnými domy a převádí silnici III/25817 přes řeku Bílinu. Účelem rekonstrukce mostu bylo zajištění jeho dobrého stavebně- technického stavu v odpovídajícím šířkovém uspořádání, společně s veřejným chodníkem s průchozím prostorem šířky 1,5 metru. Na chodníku bylo doplněno veřejné osvětlení.

„Silniční most je postaven jako spojitá ocelobetonová spřažená konstrukce o dvou polích, uložená na dvou opěrách a jednom pilíři. Součástí stavby byla i úprava koryta vodního toku pod mostem a přeložky inženýrských sítí,“ řekl Martin Mužík, technický vedoucí oblasti Strabag.

„Mám velkou radost z toho, že přes všechny současné krize a problémy se Ústeckému kraji daří pokračovat ve všech plánovaných investičních akcích. Investice jsou nezbytnou součástí úspěšného rozvoje každého regionu a investice do infrastruktury se nám v budoucím procesu transformace celého regionu rozhodně vyplatí. Zdejší obyvatelé ocení jistě i zrekonstruovaný chodník a instalované veřejné osvětlení,“ uvedl při svém úvodním slovu Tomáš Rieger, krajský radní pro oblast majetku a investic.

Opravený most na silnici III/25817 ve Rtyni nad Bílinou. Foto: Ústecký krajOpravený most na silnici III/25817 ve Rtyni nad Bílinou. Foto: Ústecký krajOpravený most na silnici III/25817 ve Rtyni nad Bílinou. Foto: Ústecký krajOpravený most na silnici III/25817 ve Rtyni nad Bílinou. Foto: Ústecký krajOpravený most na silnici III/25817 ve Rtyni nad Bílinou. Foto: Ústecký krajOpravený most na silnici III/25817 ve Rtyni nad Bílinou. Foto: Ústecký kraj
Tagy III/25817 Rtyně nad Bílinou Strabag Ústecký kraj
1 komentář