United spustí příští rok přímé lety Newark – Praha

Boeing 767-300 společnosti United Airlines. Autor: United AirlinesBoeing 767-300 společnosti United Airlines. Autor: United Airlines

Pražské letiště přivítá příští rok novou dálkovou linku. Americká společnost United Airlines zavede 6. června (do Prahy první přílet 7.

Pražské letiště přivítá příští rok novou dálkovou linku. Americká společnost United Airlines zavede 6. června (do Prahy první přílet 7. června) sezonní spojení mezi Newarkem (New Jersey) a Prahou. Uvedl to server Thepointsguy.com a potvrdilo pražské letiště.

Na každodenní lety bude nasazován Boeing 767-300 s ekonomickou a business třídou. Na zimu (od 4. října) bude provoz přerušen. Podle odhadů letiště by mohlo linku využít v obou směrech přibližně 43 tisíc cestujících za rok.

„Otevření nové linky jednoznačně potvrzuje velký potenciál přímých leteckých spojení mezi Českou republikou a USA, který dlouhodobě sledujeme,“ uvedl šéf pražského letiště Václav Řehoř. Podle něj jen za prvních sedm měsíců roku došlo na stávajících letech do zámoří k nárůstu počtu cestujících o 82 procent.

Boeing 767-300 společnosti United Airlines. Autor: United Airlines

Boeing 767-300 společnosti United Airlines.
Autor: United Airlines

Praha je v balíku tří evropských měst, kam chce United rozšířit své lety. Dalšími jsou Amsterdam a Neapol. United patří s flotilou více než sedmi stovek letadel k největším aeroliniím světa.

Spojení Prahy s newyorskou oblastí zajišťuje v letní sezoně i Delta. Ta létá na JFK. Například na Manhattan je to ale z letiště v Newarku blíž. Podle Řehoře získají navíc cestující z Prahy v Newarku možnost přestupu do dalších 60 destinací v síti United Airlines a jejich partnerů. Jde například o lety do San Francisca, Los Angeles, Bostonu, Chicaga, Seattlu či na Floridu, ale i do Mexika nebo Karibiku.

Do USA létají z Prahy ještě American Airlines, konkrétně do Filadelfie.

Operování United mezi Newarkem a Prahou (místní čas)

UA188 Newark (EWR) 18:05 odlet → Praha (PRG) 8:25 (+1) přílet
UA187 Prague (PRG) 10:10 odlet → Newark (EWR) 13:30 přílet

Tagy B767 lety Newark praha United USA
22 komentářů