United Buses začnou jezdit z Brna do Krkonoš, zavádí spojení na Lipno

Autobusy společnosti United Buses. Foto: United BusesAutobusy společnosti United Buses. Foto: United Buses

Po dvouleté pauze letos společnost obnoví vodácký autobus na Vltavě.

Společnost United Buses od června výrazně rozšíří spojení na trase mezi Brnem a Hradcem Králové. Od 4. června zdvojnásobí počet spojů na této lince, některé navíc prodlouží až do Pece pod Sněžkou.

Rozšíření spojení dnes dopravce oznámil v tiskové zprávě. „Posílením nabídky spojů reagujeme na narůstající zájem cestujících o naše dálkové autobusy na této trase. Vznikne nejrychlejší, přímé autobusové spojení z Jihomoravského kraje, okolí Svitav, Litomyšle a Vysokého Mýta do Krkonoš,“ řekl majitel United Buses Karel Bílý.

V sobotu a v neděli pojedou dálkové autobusy až do Pece pod Sněžkou, v pracovních dnech budou končit a začínat v Trutnově. „Cílíme na ty cestující, kteří míří hlavně za turistikou a výlety a nechtějí zbytečně přestupovat. Na území jednotlivých krajů se snažíme, aby naše spoje byly doplňkem v rámci jejich systémů a pro cestující veřejnost atraktivní alternativou, proč cestovat dálkovým autobusem,“ dodal Bílý.

Z Brna do Hradce Králové pojedou nově spoje s odjezdy v pracovních dnech v 7:50 a 16:20, v sobotu v 7:50, v neděli v 9:45 a 18:00. Z Hradce Králové budou autobusy odjíždět v pracovních dnech v 5:37 a 14:25, v sobotu ve 14:25, v neděli v 11:37 a 17:35. Na linku budou nasazovány autobusy Neoplan, Scania a VDL. Prodej jízdenek bude zahájen 17. května v e-shopu dopravce a v síti prodejce jízdenek Bileto, od června i přes AMS BUS. Kompletní jízdní řád je ke stažení zde.

Po dvouleté pauze spustí United Buses od 4. června i vodácký autobus z Boršova nad Vltavou do Vyššího Brodu. Cílí hlavně na návštěvníky mířící za splouváním Vltavy, kterým umožní přepravu nejen z kempu na start a z cíle plavby. Autobus jede po trase Boršov nad Vltavou – Zlatá Koruna – Český Krumlov – Rožmberk nad Vltavou – Vyšší Brod. V hlavní turistické sezoně jedou autobusy až sedmkrát denně. Na spoje dopravce nasadí meziměstské autobusy Iveco Crossway a Arway. Od stejného data začne jezdit také přímé přímé autobusové a s přestupem garantované spojení z Českých Budějovic do Vyššího Brodu a na Lipno.

Tagy United Buses
17 komentářů