U trutnovské nemocnice vznikne parkovací dům za čtvrt miliardy

Vizualizace parkovacího domu v trutnovské nemocnici. Foto: Královéhradecký krajVizualizace parkovacího domu v trutnovské nemocnici. Foto: Královéhradecký kraj

Stavba má začít příští rok.

Královéhradecký kraj počítá v příštím a přespříštím roce se stavbou nového parkovacího domu v areálu Oblastní nemocnice Trutnov. Předpoklad nákladů je v současnosti 246 milionů korun, které kraj uvolní postupně v letech 2025 a 2026. Nový parkovací dům trutnovské nemocnice bude mít kapacitu 275 míst.

Financování stavby schválili tento týden zastupitelé. „Vyřeší problém s nedostatkem parkovacích míst v blízkosti nemocnice a klientům i zaměstnancům nemocnice usnadní cestování do nemocnice,“ řekl hejtman Martin Červíček.

Podle projektu půjde o šestipodlažní železobetonovou konstrukci, parkovací dům bude umístěn nad objektem interny. Nemocnice Trutnov je s 300 lůžky po nemocnicích v Náchodě a Jičíně třetí největší nemocnicí patřící Královéhradeckému kraji. Sídlí v areálu nedaleko centra města. Počítá se s parkováním pro imobilní osoby i pro elektromobily.

Kraj počítá se zahájením stavby v prvním čtvrtletí příštího roku.

Vizualizace parkovacího domu v trutnovské nemocnici. Foto: Královéhradecký krajVizualizace parkovacího domu v trutnovské nemocnici. Foto: Královéhradecký krajVizualizace parkovacího domu v trutnovské nemocnici. Foto: Královéhradecký kraj
Tagy Královéhradecký kraj Oblastní nemocnice Trutnov parkovací dům Trutnov
Žádné komentáře