U Pohledu skončilo omezení na I/19, vzápětí začalo nové

U Pohledu skončilo omezení na I/19, vzápětí začalo novéU Pohledu skončilo omezení na I/19, vzápětí začalo nové

Nové omezení začalo v Pohledu na průtahu, potrvá do listopadu.

Na silnici I/19 mezi Havlíčkovým Brodem a Přibyslaví skončilo další omezení. Od dnešního dne mohou řidiči využívat 4,7 kilometru dlouhý úsek mezi Stříbrnými Horami a Simtany. Provoz na silnici je zatím v režimu předčasného užívání, rychlost je tak omezena na 70 km/h.

Jde o stavbu, která začala v dubnu letošního roku. Zakázku za necelých 83 milionů korun získala společnost M-Silnice. Došlo k opravě povrchu a odvodnění.

„Omezená rychlost zde zůstane do získání výsledků protismykových zkoušek povrchu vozovky,“ řekl Martin Buček z týmu komunikace ŘSD. Řidiči ještě mohou narazit na dokončovací práce, které mohou provoz částečně a lokálně omezit v rámci posuvného pracovního místa.

Řidiči si souvislé jízdy dlouho neužijí. Dnes začala v Pohledu na stejné silnici oprava průtahu městem za 21,5 milionu korun. Potrvá do 15. listopadu. Účelem stavby je zlepšení technického stavu vozovky, zkvalitnění povrchu komunikace a celkově tak prodloužení životnosti vozovky.

Celková délka trasy je 1,04 km. Oprava vozovky bude v celé trase prováděna přibližně s mírnou šířkovou korekcí, aby se docílilo sjednocení šířky na 3,0 m jízdní pruh a 0,25 m vodicí proužky.

Opravená silnice I/19 v úseku Simtany - Stříbrné HoryOpravená silnice I/19 v úseku Simtany - Stříbrné HoryOpravená silnice I/19 v úseku Simtany - Stříbrné HoryOpravená silnice I/19 v úseku Simtany - Stříbrné HoryOpravená silnice I/19 v úseku Simtany - Stříbrné Hory
Tagy I/19 M-Silnice Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
26 komentářů