TSK zavře o víkendu kvůli stavbě mostu Strakonickou výpadovku z Prahy

Stavba mostu na Strakonické v Praze. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářStavba mostu na Strakonické v Praze. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Výjezd z Prahy na jih bude o nastávajícím víkendu složitější než jindy. Pražská Technická správa komunikací (TSK) zavře kvůli stavbě

Výjezd z Prahy na jih bude o nastávajícím víkendu složitější než jindy. Pražská Technická správa komunikací (TSK) zavře kvůli stavbě mostu Strakonickou výpadovku. Uzavírka dle předpokladů potrvá od sobotních 19:00 do nedělních 13:00; týká se úseku mezi druhým a pátým kilometrem.

„Důvodem je montáž nosníků mostu přes silnici I/4 (Strakonická),“ uvedla TSK na svých stránkách. Nový most spojí ulice Za Opusem a K Výtopně na zbraslavské straně se sjezdovou rampou z dálnice ve směru z Prahy. Bude jej tvořit takzvaná předpjatá konstrukce o délce 33,5 metru, široký bude 9,6 metru. Původní most byl loni na přelomu listopadu a prosince zbourán kvůli špatnému stavu, zachovány byly pouze základy pilířů.

Zakázku na stavbu mostu získala s cenou 33,5 milionu korun společnost OHL ŽS. Předpokládaná cena byla o dva miliony nižší. Stavba probíhá od poloviny tohoto roku, hotovo by mělo být příští rok v lednu.

Objížďka na Strakonické. Pramen: TSK Praha

Objížďka na Strakonické. Pramen: TSK Praha

Tagy most přes Strakonickou TSK Praha Zbraslav
3 komentáře