V sobotu zahájí TSK blokové čištění pražských ulic

Čištění pražských ulic. Pramen: TSKČištění pražských ulic. Pramen: TSK

Ulic bez aut využije Technická správa komunikací i k dosadbě stromů do prázdných rabátek.

V sobotu 2. dubna zahájí Technická správa komunikací jarní blokové čištění pražských ulic. Půjde o celkový strojní a ruční úklid po zimě, kdy se odstraní zbytky posypového materiálu a další nečistoty. Hotovo má být 19. června.

Stejně jako v minulých letech budou muset řidiči během čištění přeparkovat svá vozidla. Ulic bez aut využije TSK i k dosadbě stromů do některých prázdných rabátek. „To je za běžného provozu prakticky nemožné. Důvodem je náročnost výsadby vzrostlých stromů, kdy je třeba vyfrézovat staré pařezy, vykopat hluboké výsadbové jámy, osadit ochranné kůly a vysadit stromy, které dosahují výšky až čtyři metry. Váha takového stromu s kořenovým balem je značná, a proto je manipulace mezi zaparkovanými vozy velmi komplikovaná,“ doplnila mluvčí TSK Barbora Lišková.

V prvním víkendu a následujícím týdnu stroje a pracovníci úklidových čet vyčistí některé ulice v městských částech Praha 1, 2, 4, 5, 6, 8, 9, 11, 15, 16 a 17. V dalších týdnech se čištění rozšíří i do zbylých částí Prahy podle schváleného harmonogramu. Čistit se budou městské části Praha 1 až 17. Informace o blokovém čištění v každé lokalitě jsou na webových stránkách TSK.

Tagy čištění ulic TSK Praha
6 komentářů