TSK přestaví křižovatku na okraji Prahy na okružní, vylepší přechody

Křižovatka ulic V Lipách a K Běchovicím v Praze - Kolodějích. Foto: Google Street ViewKřižovatka ulic V Lipách a K Běchovicím v Praze - Kolodějích. Foto: Google Street View

Úprava proběhne v koordinaci s opravou kanalizace.

Řidiče a cestující čeká od pondělí na východě Prahy nové omezení. Technická správa komunikací (TSK) začne s rekonstrukcí křižovatky ulic K Běchovicům a V Lipách v městské části Praha-Koloděje. Křižovatka bude přestavěna na okružní, s cílem zvýšit bezpečnost a plynulost provozu.

Práce na proměně křižovatky potrvají do konce září. Detailněji je stavba popsána na stránkách TSK. Zakázku za 17 milionů korun získala společnost Strabag. „Stavební úpravy se dotknou celé křižovatky, přilehlých chodníků a odvodnění,“ uvedla mluvčí TSK Praha Barbora Lišková.

Součástí stavby je i koordinace s projektem přisvětlení bezbariérově upravených přechodů pro chodce, které vzniknou vždy na každém rameni nové okružní křižovatky. Přechod v ulici V Lipách bude doplněn středovým dělicím ostrůvkem.

Plán křižovatky v Kolodějích. Foto: TSK

Oprava proběhne v koordinaci s rekonstrukcí splaškové kanalizace, která zde již probíhá. Chodníky v okolí stavby budou obnoveny a souběžně dojde i k rekonstrukci tří autobusových zastávek. Povrch vozovky okružní křižovatky a její krajnice budou z drátkobetonu, chodníky a chodníkové přejezdy z betonové dlažby. Zbývající vozovky budou z asfaltového betonu. V místě budou zavedena dopravní omezení včetně obousměrné objížďky. Opravou projde i část přiléhajících úseků silnic.

Tagy Koloděje okružní křižovatka Strabag Technická správa komunikací TSK
6 komentářů