Trutnov startuje se sdílenými koly, dvě pětiny budou elektro

Kola Nextbike v Mladé Boleslavi. Foto: MB-net.czKola Nextbike v Mladé Boleslavi. Foto: MB-net.cz

Městu na pilotní provoz přispěje i nepřímo automobilka Škoda Auto.

Trutnov se příští týden stane dalším městem v republice, v kterém začne být standardem služba sdílených kol. Jako jedno z mála měst nabídne uživatelům i elektrokola.

Nová služba začne v Trutnově 2. dubna. Jde o zkušební sezónu, na konci které radnice vyhodnotí, zda v projektu pokračovat. Provoz zajistí nextbike czech republic za 1,15 milionu korun.

Město připravilo celkem 18 stanovišť, kde bude 30 klasických kol a 20 elektrokol. Seznam je na stránkách Trutnova.

Jsem rád, že se nám podařilo připravit systém sdílených kol už od dubna. Jen zopakuji, že pohybovat se po městě na kole je zdravější, ekologičtější a někdy i rychlejší. Pro Trutnováky jsme tuto službu připravili zatím na zkoušku a na konci sezóny ji zhodnotíme. Věřím, že s ní budou lidé spokojeni a že ji budeme provozovat i v příštích letech,“ říká Tomáš Hendrych, místostarosta města Trutnova.

Prvních patnáct minut jízdy bude zdarma, včetně využití elektrokola. Od 16. minuty se bude jezdcům účtovat standardní sazba pro mechanická kola 25 Kč za každých 30 minut jízdy a pro elektrokola 2 Kč za každou minutu.

Město na financování použije i částečně dotaci od Královéhradeckého kraje, kterému na tento program přispěl Nadační fond Škoda Auto.

Tagy nextbike sdílená kola Trutnov
1 komentář