Trh s novými auty v Česku se vrátil k růstu. Padá Ford, zvedá se Hyundai

Hyundai i30 N. Foto: HyundaiHyundai i30 N. Foto: Hyundai

Český trh s novými osobními auty začal po dvou měsících poklesu znovu růst. Podle dnes zveřejněných dat o počtu nových

Český trh s novými osobními auty začal po dvou měsících poklesu znovu růst. Podle dnes zveřejněných dat o počtu nových registrací vozidel dubnové registrace vzrostly o 6,64 %. S 24 259 registrovanými vozy jde o nejlepší dubnový výsledek v historii.

Díky dubnovému růstu se tak trh za celý rok vrátil k růstu o 1,46 %, celkem se u nás za první třetinu roku prodalo 92 132 nových aut, o 1,46 % více, než před rokem. Vyplývá to z dat, které dnes zveřejnil Svaz dovozců automobilů.

Svůj pád v dubnu zastavily naftové motory, po poklesu pod 30 % trhu se jejich podíl dostal nad 32 % registrací. I nadále je jejich podíl ale výrazně nižší, než před dvěma lety, kdy začal trh s naftovými motory klesat.

Podle počtu registrací vede nadále Škoda, která v dubnu měla přes 32 % trhu, následovaná Volkswagenem a Hyundai. Setrvale padá Ford, který se ještě loni pohyboval na třetím či čtvrtém místě, teď s meziročním poklesem o čtvrtinu spadl na šesté místo za Dacii a Peugeot. Ten zažil mimořádně silný duben a s více než třetinovým nárůstem se dostal na páté místo.

Nejprodávanější zůstává nadále Škoda Octavia, následovaná fabií, rapidem. Na čtvrté místo se dostal Hyundai i30, který za duben zaznamenal skok v registracích o téměř polovinu, i v celkových prodejích si polepšil u všech modelů o 13 %.

Tagy 4/2018 sda statistiky registrací nových vozidel
1 komentář