Transdev v Německu posílil v Porýní. Obhájil na deset let provoz vlaků a získal nové autobusové linky

Siemens Desiro ML společnosti transregio Deutsche Regionalbahn. Foto: ŃVR.deSiemens Desiro ML společnosti transregio Deutsche Regionalbahn. Foto: ŃVR.de

Francouzská skupina je v Německu největším soukromým dopravcem v závazkové dopravě.

Francouzská skupina Transdev upevnila svoji pozici největšího soukromého dopravce v závazkové dopravě v Německu. Firma obhájila provoz na tratích mezi Bonnem, Mohučí (Mainz) a Koblenzem a získala v této oblasti nové autobusové zakázky.

V případě železnice jde o desetiletý kontrakt provozního souboru MittelrheinBahn, který pokrývá linku RB 26 po levém břehu Rýna v oblasti bývalého hlavního města Německé spolkové republiky. Vyplývá to z oznámení na stránkách regionálního dopravního svazu. Zakázku získala společnost transregio Deutsche Regionalbahn GmbH patřící pod Transdev.

Transdev již v oblasti jezdí, desetiletý kontrakt obhájil v otevřeném výběrovém řízením. Smlouva počítá s možnou opcí na další tři roky. Na trasu nasadí dopravce jednotky Siemens Mireo a Siemens Desiro ML. Ty na trase jezdí již nyní, prochází kompletní modernizací interiéru.

Kontrakt počítá s 3,2 milionu kilometrů ročně, smlouva je v režimu brutto, kdy tržby jsou kompletně rizikem objednatele. V soutěži byli nakonec čtyři dopravci.

Transdev současně získal v oblasti nové autobusové kontrakty na tři velké provozní soubory s více než osmdesáti linkami v regionu Mayen -Koblenz. Bude provozovat 180 nových autobusů mezi městy Andernach, Boppard, Koblenz a Mayen.

Tagy MittelrheinBahn Německo Porýní Transdev
5 komentářů