Transdev bude dál provozovat autobusy v Göteborgu, téměř polovina bude na baterie

Hybridní autobus v Göteborgu. Foto: TransdevHybridní autobus v Göteborgu. Foto: Transdev

Francouzská společnost Transdev uhájila velký kontrakt na provoz autobusů v druhém největším švédském městě. Zakázku v hodnotě 757 milionů eur

Francouzská společnost Transdev uhájila velký kontrakt na provoz autobusů v druhém největším švédském městě. Zakázku v hodnotě 757 milionů eur (19,3 miliardy korun) má na deset let. Počítá s výraznou obměnou autobusového parku a odklon od naftového pohonu.

Vítězství oznámil Transdev v tiskové zprávě, stejně tak místní objednatel dopravy Västtrafik. Pro Transdev jde o další velkou zakázku ve Švédsku v krátké době, nedávno získala kontrakt na provoz trajektů ve Stockholmu.

Transdev bude největším autobusovým dopravcem v Göteborgu a okolí. Nová smlouva začne platit v prosinci příštího roku, počítá s nasazením celkem 370 autobusů, ročně mají přepravit 71 milionů lidí.

Vozidla projdou kompletní výměnou: podle nového kontraktu nebude už v provozu jediný autobus na klasickou naftu. Celkem 160 autobusů bude čistě na baterie, 210 bude jezdit na biopaliva. Firma dosud ve Švédsku provozuje 60 elektrobusů v jiných městech.

Tagy elektrobusy Transdev veřejná doprava v Göteborgu
2 komentáře